MODA

El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, presideix demà el lliurament del Premi 080 Barcelona Fashion

query_builder   30 gener 2013 20:00

event_note Nota de premsa

MODA

El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, presideix demà el lliurament del Premi 080 Barcelona Fashion


  • Demà, en la jornada de cloenda del 080, el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, acompanyat del director general de Comerç, Josep Maria Recasens, el gerent del CCAM, Miquel Rodríguez, la directora de La Roca Village, Elena Foguet, i els membres del jurat internacional del 080, lliurarà el Premi La Roca Village 080 Barcelona Fashion, que distingeix la millor col•lecció d’aquesta onzena edició de la passarel·la de moda catalana, que se celebra del 28 al 31 de gener a l’edifici DHUB de Barcelona.
 
  • La passarel·la del 080 acollirà demà les col·leccions de Bóboli/Cóndor, Torras/Naulover/Slazenger, Javier Simorra, Escorpion, Aldomartins, Yerse i es retrà un homenatge al creador de moda íntima Andrés Sardà. Posarà el punt i final a l’onzena edició del 080 Barcelona Fashion la desfilada de Dissenyadors de Moda Emergents de MODAFAD.
 
 
En la jornada de tancament del 080 Barcelona Fashion, el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, presidirà demà el lliurament del Premi 080 Barcelona Fashion. Acompanyat del director general de Comerç, Josep Maria Recasens, el gerent del CCAM, Miquel Rodríguez, la business director de La Roca Village, Elena Foguet, i els membres del jurat internacional del 080, el conseller lliurarà aquest premi que distingeix la millor col•lecció d’aquesta onzena edició de la passarel•la de moda catalana, dotat amb 20.000 euros.
 
El jurat internacional d’aquesta onzena edició del 080 Barcelona Fashion, el conformen el dissenyador i dibuixant català, Juste de Nin; el redactor en cap de la revista Schön! i director creatiu de Nineteen74.com, Raoul Keil; la presidenta de l’Associació de Comunicació i Moda (ACIM) i responsable de les Relacions Públiques de l’empresa Gratacós, Glòria Casacuberta; la Senior PR & Communications Manager de La Roca Village, Ita Fàbregas; i la periodista milanesa especialitzada en moda Michaela Gattermanyer.
 
En el marc de l’acte de lliurament de premis, el jurat farà entrega també del Premi 080 Design Contest. Aquesta iniciativa que s’ha impulsat conjuntament amb les escoles de disseny de moda de Catalunya, nodreix el 080 Barcelona Fashion dels seus propis productes de marxandatge. El Premi seleccionarà un article per vestir el coll, que han presentat alumnes de les escoles de disseny. La peça premiada es posarà a la venda a partir de la propera edició del 080 Barcelona Fashion, al mes de juliol de 2013.
 
L’acte de lliurament dels premis del 080 Barcelona Fashion tindrà lloc a les 19.00 hores a l’espai que acull les desfilades d’aquesta onzena edició de la passarel·la.
 
Desfilades i inauguració del Barcelona Fashion Summit

La passarel·la del 080 Barcelona Fashion acollirà demà les col·leccions per a la temporada tardor/hivern 2013-2014 dels dissenyadors Bóboli/Cóndor, Torras/Naulover/Slazenger, Javier Simorra, Escorpion, Aldomartins i Yerse. També es farà un homenatge al creador de moda íntima Andrés Sardà. Posarà el punt i final de l’onzena edició del 080 Barcelona Fashion. MODAFAD amb la desfilada de Dissenyadors de moda Emergents.
 
D’altra banda demà s’inaugura la primera edició de Barcelona Fashion Summit (www.barcelonafashionsummit.com), que respon a l’objectiu de incorporar continguts dirigits al públic empresarial en el conjunt d'activitats del certamen de moda. El congrés, que tindrà caràcter anual, es desenvoluparà mitjançant els formats de la ponència i el debat sobre els temes clau de l'actualitat del negoci de la moda.
 
En la seva primera edició, Barcelona Fashion Summit es celebrarà sota el títol Fashion 2020: Horitzons de la gran distribució de moda i comptarà amb la participació d’alts executius d’empreses com Inditex, Cortefiel, Desigual, Adolfo Domínguez, Shana, Forever 21, Kiabi, Vente Privee o Tous, així com experts de consultores internacionals com McKinsey & Company, Interbrand o Planet Retail, representants de l’IESE, del clúster textil ACTM, del Consejo Intertextil Español (CIE) i d’Acotex.
 
Promogut pel Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM), el congrés tindrà lloc demà dijous dia 31 de gener a l’auditori del DHUB. Modaes.es -grup editorial i de serveis de referència en el negoci de la moda- és l’organitzador de Barcelona Fashion Summit, que està patrocinat per Aliernet, Grup Sevica y Vente-Privee.com.

Jurat del 080 Barcelona Fashion
 
Lluís Juste de Nin
El dissenyador i dibuixant català va ser director creatiu d’Armand Basi fins al 2006 i actualment exerceix de conseller delegat de BASI, S.A. (Lacoste i Armand Basi). Autor de vuit novel•les gràfiques publicades (dibuix i guió), i dissenyador del vestuari de l’òpera La Celestina, estrenada a Madrid el 2008. Actualment, també està realitzant el disseny del vestuari del musical, Don Juan Tenorio, de producció hispano-mexicana, que s’estrenarà al Teatre Coliseum de Madrid el 2014. Juste de Nin també ha estat premiat amb diversos guardons com la Medalla Gaudí 2003 a la Creativitat, concedida per la Generalitat de Catalunya, o el Premi a la Trajectòria i Foment del Còmic Català en el Concurs Internacional de Badalona el 2010.
 
Michela Gattermayer
Periodista milanesa amb una llarga experiència en les capçaleres femenines italianes més importants, com a directora de Moda de Elle (Hachette) i més tard, com a directora de Flair Living (Mondadori). L’any 2005 va crear i dirigir Velvet (La Repubblica) per passar després, a subdirigir Vanity Fair (Condenast). Des del juliol de 2012 és freelance i, actualment, col•labora amb Elle i Gioia (Hearst Magazines Itàlia).
 
Raoul Keil
És el redactor en cap de la revista Schön! i el director creatiu de Nineteen74.com, una guardonada xarxa social per a professionals de la moda. Amb  la voluntat de crear una plataforma de suport a artistes, Keil va llançar Schön! al mercat l’any 2009, una publicació trimestral especialitzada en moda però vinculada a altres facetes com la il·lustració o la fotografia conceptual. Actualment, Schön! ja compta amb un important seguiment internacional: l’edició impresa es ven a 43 països i és llegida en format digital a 197 països. L’equip de Schön! treballa amb agències publicitàries per crear campanyes vistoses i de disseny particular dins de la revista. Ha tingut com a clients Hugo Boss, Jean Paul Gaultier, Wunderkind, Gieves & Hawkes i Adidas.
 
Ita Fabregas
Llicenciada en Ciències de la Informació per la Universitat Autònoma de Barcelona i traductora intèrpret en anglès i francès, compta amb més de 10 anys d’experiència en mitjans de comunicació: Diari de Girona, El Punt, Ràdio Nacional, Agència EFE i TVE Catalunya, entre d’altres. Responsable de Comunicació Corporativa a Solvay Espanya, responsable de premsa als Jocs Olímpics de Barcelona 92 –recorregut de la torxa olímpica-, i directora de comptes a l’agència de comunicació Interprofit, en la qual porta la comunicació i l’assessorament de firmes de luxe com Montblanc, Bagués-Masriera, Wilson o Piquadro, entre d’altres.
 
Gloria Casacuberta
És una de les cares visibles de Gratacós, empresa catalana dedicada al disseny i a la distribució de teixits. Autodidacta en el sector de la moda, es va casar molt jove amb Juan Gratacós, fill dels fundadors i hereu de la companyia. La seva inquietud la va portar a obrir una botiga de prêt-à-porter femení a Barcelona, i s’ha convertit en relacions públiques de Gratacós, tasca que compagina, des de l’any 2006, amb la direcció de la línia d’accessoris de l’empresa. A dia d’avui, comparteix amb Rocío Gratacós la Direcció de Compres de la botiga Diez, ubicada a la Rambla de Catalunya, a Barcelona. També presideix l’Associació de Comunicació i Moda (ACIM).