La consellera Munté col·loca la primera pedra d'una nova llar-residència de la Fundació Privada Vallès Oriental per a persones amb discapacitat intel·lectual a Granollers

query_builder   2 febrer 2013 13:00

event_note Nota de premsa

La consellera Munté col·loca la primera pedra d'una nova llar-residència de la Fundació Privada Vallès Oriental per a persones amb discapacitat intel·lectual a Granollers

Les obres començaran aquest dilluns i permetran dotar l’entitat de 24 noves places en una primera fase
 
L’objectiu és arribar a 108 places de cara al 2016 entre els quatre equipaments en actiu i el nou edifici
La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, ha col·locat aquest migdia a Granollers la primera pedra de la nova llar-residència per a persones amb discapacitat intel·lectual de la Fundació Privada Vallès Oriental (FVO). L’ha acompanyat l'alcalde de la població, Josep Mayoral, i el president de la FVO, Esteve Marqués.
 
Les obres començaran aquest mateix dilluns i la previsió és que el nou equipament entri en funcionament durant el segon semestre de 2014 amb 24 noves places, en una primera fase. L’objectiu de cara al 2016 és ampliar-les fins a 44, de manera que la Fundació gestionarà un total de 108 places entre les quatre llars-residències ja existents i el nou edifici de Granollers, ubicat a la cruïlla de l’avinguda de l’Estació del Nord amb els carrers Sant Antoni i de la Sardana.
 
La iniciativa s’emmarca dins del Servei d’Habitatge de la FVO, que permet viure a les persones usuàries en una llar diferent a la del domicili familiar davant una necessitat personal o dels seus tutors. El servei està format per habitatges diferenciats en funció del moment evolutiu de les persones, de les seves necessitats, intensitats de suport i les seves preferències. Són immobles integrats a l’entorn i amb facilitats per accedir als serveis de la comunitat, potenciant així la normalització i inclusió social de les persones residents. Funciona els 365 dies de l’any.
 
La consellera ha felicitat la Fundació pel seu esforç i dedicació amb les persones amb discapacitat intel·lectual. “Una entitat amb llarg recorregut i un prestigi ben merescut”, ha destacat, que es demostra “summament activa i té unes capacitats més que demostrades per tirar endavant malgrat les dificultats”.
 
Munté ha destacat que el Departament de Benestar Social i Família i la FVO comparteixen uns mateixos valors i objectius com són “vetllar per la qualtitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies, acompanyar-les en totes les etapes de la vida, incrementar la seva autonomia, afavorir el seu creixement personal i, finalment, fomentar la igualtat d’oportunitats com a garantia de cohesió social i de justícia social”.