El conseller Espadaler ha avançat que no regularà ni promourà les patrulles de 'sometents'

query_builder   1 febrer 2013 19:00

event_note Nota de premsa

El conseller Espadaler ha avançat que no regularà ni promourà les patrulles de 'sometents'

  • El titular d’Interior ha assistit aquesta tarda a l’acte de presa de possessió de la nova directora dels Serveis Territorials d’Interior a Lleida, Anna Miranda
“No pretenem de cap manera regular, emparar, i menys promoure, les patrulles de sometents”, ha dit el conseller Espadaler en el seu primer acte oficial a Lleida. “Això no priva que obrim un diàleg franc amb les diferents institucions per donar les respostes que calguin”, ha afegit.
 
El titular d’Interior ha volgut deixar clara la postura del Departament respecte a les patrulles de sometents, i ha avançat que en la futura llei de la Policia de Catalunya “en cap cas seran regulats els sometents, farem una llei de país amb un sistema policial propi, amb dos grans cossos, els Mossos Esquadra i la Policia Local”. En aquest sentit, el conseller Espadaler ha manifestat que “respectem i respectarem que els propietaris de les finques vetllin pels seus interessos, però la responsabilitat de la seguretat és del Departament d’Interior, i per tant, dels Mossos d’Esquadra, amb la col·laboració de la Policia Local”. 
 
El conseller Espadaler ha fet aquestes declaracions en l’acte de presa de possessió de la nova directora dels Serveis Territorials d’Interior a Lleida, Anna Miranda. El traspàs entre la nova directora territorial, i el director sortint, Josep Ramon Solsona, s’ha formalitzat a la seu dels Serveis Territorials d’Interior a Lleida.
 
El conseller ha agraït la tasca del director sortint, i la nova directora, Anna Miranda, ha destacat que inicia aquesta nova etapa “amb l’orgull d’assumir aquesta responsabilitat” i ha dit que “és un repte ser la primer dona que farà aquesta tasca a les comarques de Lleida”.
 
L’acte ha comptat també amb la presència del secretari general d’Interior, Josep Martínez; el delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré; el delegat del Govern a l’Alt Pirineu i Aran, Albert Alins; el cap de la Regió Policial Ponent, Josep Lluís Rossell; i el cap de la Regió d’Emergències Lleida, Jordi Solà.