Bombers de la Generalitat: serveis destacats de la nit i matinada

query_builder   3 febrer 2013 11:08

event_note Nota de premsa

Bombers de la Generalitat: serveis destacats de la nit i matinada

 
 
Incendi d’habitatge a les Franqueses del Vallès (Vallès Oriental) amb nou persones intoxicades per fum
 
Els Bombers de la Generalitat han rebut, a les 05.04 hores, l’avís d’un incendi al carrer Aragó, número 8, de les Franqueses del Vallès. Hi ha treballat 7 dotacions dels Bombers, que han extingit l’incendi en poc més d’un quart d’hora.
 
El foc ha cremat completament el menjador del primer pis, porta tercera. L’edifici té 5 plantes, amb 6 pisos a cadascuna d’elles. El bloc ha estat desallotjat parcialment, encara que la major part dels veïns ha restat confinada amb seguretat.
 
El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) ha desplaçat fins al lloc del sinistre 4 Unitats. Han atès i evacuat 9 persones amb símptomes d’intoxicació per fum: 3 homes (de 26, 43 i 40 anys), 5 dones (de 76, 70, 52, 33 i 24 anys) i un nen de 3 anys. Tots els ferits han estat traslladats a l’Hospital de Granollers i presentaven símptomes lleus, amb l’excepció del ferit de 40 anys, el qual ha estat diagnosticat com menys greu.
 
A Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès) crema un temple hindú sense cap persona afectada
 
A les 06.31 hores s’ha rebut l’avís d’un incendi a un recinte situat a l’Avinguda Francesc Macià, s/n, de Santa Coloma de Gramenet.
 
Els Bombers de la Generalitat han mobilitzat 7 dotacions, les quals han treballat en les tasques d’extinció i han pogut controlar les flames en una hora. El foc ha quedat totalment extingit a dos quarts de nou del matí.
 
Les instal·lacions calcinades, amb 200 metres quadrats de superfície, constaven de mòduls prefabricats comunicats entre ells i donaven ús de servei religiós a la comunitat hindú. No hi ha hagut cap persona afectada com a conseqüència de l’incendi, així com tampoc no ha calgut evacuar ningú, ja que el temple estava desocupat el moment en què s’ha declarat el foc.
 
Un centenar d’avisos per les fortes ventades arreu del territori
 
Els Bombers de la Generalitat han rebut, des de les 20 hores i fins a les 10 hores d’aquest matí, 97 avisos com a conseqüència del vent que bufa amb intensitat arreu del territori. La major part d’aquests avisos, gairebé una cinquantena, s’ha rebut a partir de les 9 del matí.
 
A la Regió d’Emergències Metropolitana Nord s’han rebut 34 avisos i a les comarques de la Regió Centre, 18. A la Regió d’Emergències de Girona s’han atès 18 avisos i a la Regió Metropolitana Sud 6. També s’han rebut 6 avisos d’emergència per ventades a la Regió de Lleida. A la Regió d’Emergències de Tarragona s’han rebut 4 avisos, mentre que a les comarques de les Terres de l’Ebre s’ha rebut només 1 avís.
 
El gruix dels serveis duts a terme pels Bombers ha consistit en netejar vies d’accés i retirar elements no estructurals caiguts a la via; així com sanejar façanes, retirar arbres i mobiliari urbà malmès.
 
 
Cerdanyola del Vallès, 3 de febrer de 2013
10.45 hores