Protecció Civil Generalitat: Incidències destacades a causa del fort vent (18.00h)

query_builder   3 febrer 2013 18:17

event_note Nota de premsa

Protecció Civil Generalitat: Incidències destacades a causa del fort vent (18.00h)

 

  • Es mantenen les alertes per vent i estat de la mar, i una prealerta de l’ALLAUCAT pel perill fort d’allaus a l’Aran-Franja Nord Pallaresa

 

  • Tot i que la intensitat del vent va disminuint, encara es registren incidències en el subministrament elèctric i sortides dels bombers

 

  • Es preveu que el fenomen perdi intensitat i extensió a partir d'ara i disminueixin progressivament les incidències
 
 
Alerta Pla PROCICAT per fortes ventades
 
Protecció Civil de la Generalitat manté la fase d’alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT per les fortes ventades que segueixen bufant sobretot al Pirineu i Prepirineu però també a l’àrea metropolitana de Barcelona, i que han d’anar a la baixa aquesta tarda.
 
El fort vent d’avui fa que el risc d’incendi forestal sigui molt alt a diversos punts del territori, i que s’hagin prohibit fer cremes de restes vegetals a menys de 500 metres de zona forestal a diverses comarques. Podeu consultar-les a http://www.gencat.cat/mediamb/incendis/graf/pla_alfa.gif
  
El telèfon d’emergències 112 ha rebut des d’ahir i fins avui a les 18.00 hores, un total de 511 trucades per obstacles i arbres a la calçada urbana i interurbana, la majoria d’elles a les comarques del Vallès Occidental (53), Gironès (52), Vallès Oriental (46) i Alt Empordà (46).
 
Els Bombers de la Generalitat han rebut, des de les 12h d’aquest matí fins a les 18 hores, un total de 109 avisos, que sumats als d’ahir fan un total de 350 avisos per vent. La majoria han estat per retirar arbres i obstacles a la calçada, i no n’hi ha hagut cap de destacat ni que hagi provocat ferits.
 
Durant les darreres hores els principals avisos s’han rebut a la Regió d’Emergències de Girona (76); seguit de la Regió Metropolitana Nord (17); Regió Centre (9); Lleida i Metropolitana Sud (3) i Tarragona (1).
 
A més, Protecció Civil de la Generalitat, a través del CECAT, manté el contacte amb els serveis municipals per detectar possibles incidències significatives que requereixin accions de suport.
 
A nivell de serveis ferroviaris, ADIF ha aturat aquest matí, a partir de les 11h i fins les 16.00 hores, la circulació entre Ripoll i La Tor de Querol-Enveig (línia Rodalies R3), i ha fet transport alternatiu per carretera. Inicialment el tram afectat havia de ser entre Ripoll i Planoles, però s’ha ampliat fins al final del recorregut de la línia.
 
Aquest migdia també hi ha hagut una incidència a la línia R11 d’un tren que ha topat amb un arbre que havia caigut a la via, a l’alçada de Sils. Els viatgers del tren, unes 170 persones, han estat transbordades a un altre tren i han pogut seguir el seu trajecte.
 
La companyia Endesa ha informat que al llarg de la matinada i aquest matí i migdia hi ha hagut moltes incidències en el subministrament elèctric a diversos punts de Catalunya. Al migdia quedaven uns 2.500 abonats afectats sobretot de la zona del Vallès i el Maresme, i l’afectació més rellevant han estat 900 abonats a les Franqueses del Vallès. Tots ells ja han recuperat la llum.
 
La DG de Telecomunicacions i Societat de la Informació informa que les operadores de telefonia no tenen incidències importants. S’han restablert pràcticament totes les avaries en relació als centres d’àmbit rural d’aquest matí.
 
El Servei Català de Trànsit (SCT) informa que ja no hi ha cap afectació per vent a les carreteres catalanes.
 
 
 
Prealerta ALLAUCAT
 
Protecció Civil manté, en base a les informacions rebudes de l’Institut Geològic de Catalunya (IGC), la prealerta l’ALLAUCAT pel perill fort d’allaus a l’Aran-Franja Nord de la Pallaresa
 
El Servei Català de Trànsit (SCT) informa que la situació ha millorat molt les darreres hores, i en aquests moments només queda la C-28 tallada entre Vaquèira i el Refugi d’Ares, incloent el Port de la Bonaigua, en tots dos sentits per la neu. I pel mateix motiu, a la demarcació de Girona, la GIV-4016 està tallada a Ger.
 
 
Alerta Inuncat per estat de la mar
 
Protecció Civil de la Generalitat manté el pla Inuncat en alerta per estat de la mar. La previsió indica que a les comarques de l’Alt i Baix Empordà hi poden haver fins demà al matí onades que superin els 2,5 metres d’alçada. A més, s’han afegit a la previsió però amb menys probabilitat les comarques de la Selva, el Maresme i el Barcelonès.
 
Eviteu apropar-vos al mar, espigons, ports, esculleres i similars, quan l'onatge sigui fort ja que podríeu ser arrossegat mar endins.
 
 
 
Barcelona, 3 de febrer de 2013