Sitges garanteix la seguretat del Carnaval

El delegat participa a la Junta Local de Seguretat que presideix el conseller Ramon Espadaler i l'alcalde, Miquel Forns

query_builder   1 febrer 2013 15:56

event_note Nota de premsa

Sitges garanteix la seguretat del Carnaval

El delegat participa a la Junta Local de Seguretat que presideix el conseller Ramon Espadaler i l'alcalde, Miquel Forns

El delegat, Fernando Brea, ha participat el dia 1 de febrer a la Junta Local de Seguretat de Sitges (Garraf), que ha presidit el conseller d’Interior, Ramon Espadaler juntament amb l’alcalde, Miquel Forns. El tema central d’aquesta reunió ha estat preveure la seguretat durant el Carnaval de Sitges, que té lloc entre els dies 7 i 13 de febrer. És el segon any consecutiu en què el titular del Departament d’Interior hi participa.
Generalitat de Catalunya
 
 
El conseller Espadaler ha dit que l’objectiu d’aquesta Junta és garantir la seguretat, quelcom “simple però alhora complex” atenent a la coordinació que exigeix la intervenció dels diferents dispositius. Així mateix va posar “a disposició de Sitges els efectius necessaris, tant de Bombers com de Mossos d'Esquadra per a que la seguretat al Carnaval sigui una realitat”, si bé va advertir que la responsabilitat és de tothom i no només dels cossos de seguretat.  
 
L’alcalde, Miquel Forns, ha assenyalat la voluntat compartida de coordinació institucional per garantir el gaudi de les festes de Carnaval i ha dit que hi haurà desplegament del dispositiu més enllà dels dies de les rues, concretament des de Dijous Gras, 7 de febrer, a Dimecres de Cendra, 13 de febrer, i que s'evitaran aglomeracions a les zones de major afluència.
 
El dispositiu de seguretat per al Carnaval 2013 estarà format per uns 1.100 efectius de Policia Local, Mossos d'Esquadra, Bombers, Creu Roja, Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) i Protecció Civil. També s'habilitarà un Centre d'Assistència Sanitària al Club de Mar i un altre de Suport Mèdic al Parc de Can Bóta, a més de les unitats que vetllaran pels participants del Carnaval les nits de les rues.
 
Abans de la celebració de la Junta, el delegat, ha fet la seva primera visita com a delegat del Govern a l’Ajuntament i ha mantingut una breu reunió amb l’alcalde Miquel Forns.