COMERÇ

El Govern aprova la memòria prèvia de l'avantprojecte de Llei de mesures en matèria d'horaris comercials i determinades activitats de promoció

query_builder   5 febrer 2013 16:31

event_note Nota de premsa

COMERÇ

El Govern aprova la memòria prèvia de l'avantprojecte de Llei de mesures en matèria d'horaris comercials i determinades activitats de promoció


L’avantprojecte de Llei recollirà el marc normatiu que va establir el Decret Llei actualment recorregut i, per tant, suposa restablir la regulació existent a Catalunya en les matèries d’horaris comercials i de determinades activitats de promoció amb anterioritat a l’aprovació del Reial Decret Llei 20/2012.

El Govern ha aprovat avui la memòria preliminar de l’avantprojecte de Llei de mesures en matèria d’horaris comercials i de determinades activitats de promoció per iniciar la seva tramitació pel procediment d’urgència. La iniciativa legislativa, anunciada pel conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, té per objectiu garantir la seguretat jurídica als operadors i empresaris del sector comercial davant la interposició d’un recurs d’inconstitucionalitat per part del Govern de l’Estat, al Decret Llei 4/2012, sobre horaris comercials.
 
El Govern de la Generalitat va aprovar aquest text per tal de clarificar la normativa aplicable a Catalunya davant el Reial Decret espanyol d’ordenació dels equipaments comercials, d’acord amb el dictamen del Consell de Garanties Estatutàries, a l’espera de resoldre els conflictes competencials amb l’Estat Espanyol.
 
L’avantprojecte de Llei recollirà el marc normatiu establert pel Decret Llei actualment recorregut i, per tant, suposa establir la regulació existent a Catalunya. Pel que fa a l’horari comercial, la normativa catalana manté un màxim de 72 hores setmanals d’obertura de dilluns a dissabte, 8 dies festius l’any d’obertura autoritzada i, l’exclusió de l’horari general dels establiments comercials d’alimentació en una superfície de fins a 150m2.