El delegat del Govern, Jordi Moltó, visita Copons, Castellolí, la Pobla de Claramunt i Sant Salvador de Guardiola

Els alcaldes amb els que es va reunir li van exposar diverses problemàtiques i inquietuds

query_builder   7 febrer 2013 16:58

event_note Nota de premsa

El delegat del Govern, Jordi Moltó, visita Copons, Castellolí, la Pobla de Claramunt i Sant Salvador de Guardiola

Els alcaldes amb els que es va reunir li van exposar diverses problemàtiques i inquietuds

 
El delegat territorial del Govern, Jordi Moltó, va continuar ahir dimecres, amb diverses visites territorials a l’Anoia i al Bages. Continua així, amb l’objectiu de mantenir el contacte institucional amb els alcaldes i alcaldesses del territori de les comarques centrals. Aquesta vegada, les visites territorials es van fer a Copons, Castellolí, la Pobla de Claramunt i Sant Salvador de Guardiola. Les reunions de caire institucional amb els diferents alcaldes van servir per posar en comú els diferents temes que gestionarà el Delegat a nivell dels diferents departaments de la Generalitat.
 
El delegat, Jordi Moltó, va ser rebut a l’Ajuntament de Copons pel seu alcalde, Francesc Salamé. Es van tractar temes relacionats amb l’ACA i la necessitat de la millora en el sanejament d’aigües. A més, es va parlar de la voluntat de concentrar serveis en nous equipaments com l’escola, la consulta mèdica i l’assistenta social. Des de l’Ajuntament també es mostra l’interès pel tema energètic, en el sentit d’aprofitar al màxim les possibilitats de la biomassa per tal d’escalfar equipaments com la rectoria i la piscina entre d’altres.
Després de visitar Copons, el Delegat del Govern es va traslladar a Castellolí. Va ser rebut per l’alcalde, Joan Serra i el regidor Francesc Xavier Brugués amb qui va analitzar les principals necessitats del municipi.
Es va parlar del tema del programa Viure al Poble, de la necessitat de dinamitzar el Parc Motor, del POUM, de l’ACA i de l’arranjament i neteja de  les rieres. També es va tractar de la necessitat de poder traslladar l’Escola bressol i ubicar-la al costat del CEIP. Aquest trasllat faria viable tenir la disponibilitat de l’espai de l’escola bressol per un Centre d’Atenció a la Gent Gran.
 
A la Pobla de Claramunt, Jordi Moltó va mantenir una reunió de treball amb l’alcalde Santi Broch. Es va tractar de la necessitat de millorar la gestió compartida entre l’administració municipal i l’autonòmica, del castell de Claramunt. Aquest castell, qualificat com un dels millors castells de Catalunya està datat del segle X i és el principal atractiu arquitectònic, turístic i històric de la Pobla de Claramunt.
Les altres temàtiques restants van fer referència a l’ACA i a la necessitat de convertir la carretera que travessa el municipi en carrer.
 
La darrera visita territori que es va fer ahir va ser a Sant Salvador de Guardiola. El Delegat va ser rebut per l’alcalde, Albert Miralda, a l’Ajuntament. Va exposar-li un seguit d’objectius i necessitats del municipi. Entre aquestes, la voluntat de fer un districte energètic per poder abastir diferents equipaments, la millora de l’enllumenat, la portada d’aigües al nucli de Sant Esteve i la millora del clavegueram. S’ha tractat el PUOSC, el POUM i la xarxa de camins. L’Alcalde  de Sant Salvador de Guardiola va traslladar al Delegat qüestions relacionades amb l’escola bressol i amb el servei de Bibliobús.
 
El delegat del Govern a la Catalunya Central continuarà realitzant visites als diferents municipis ja que té com a objectiu conéixer de primera mà la realitat territorial, i les  diferents problemàtiques per tal de poder-les gestionar amb els departaments corresponents.

2  

Imatges

El delegat del Govern signant Llibre d'Honor a Castellolí, amb l'alcalde de Castellolí, Joan Serra

El delegat del Govern signant Llibre d'Honor a Castellolí, amb l'alcalde de Castellolí, Joan Serra 310

El delegat del Govern a la Pobla de Claramunt amb l'alcalde, Santi Broch

El delegat del Govern a la Pobla de Claramunt amb l'alcalde, Santi Broch 260