Protecció Civil desactiva l'alerta del pla PROCICAT per la finalització de l'episodi de vents que no ha registrat cap incidència destacable

query_builder   8 febrer 2013 09:01

event_note Nota de premsa

Protecció Civil desactiva l'alerta del pla PROCICAT per la finalització de l'episodi de vents que no ha registrat cap incidència destacable

 
  • Protecció Civil també ha finalitzat la prealerta del pla INUNCAT per estat de la mar a l’Alt i Baix Empordà
  • La DGPC manté en prealerta els plans NEUCAT i ALLAUCAT aquest matí i fins a nova actualització
 
Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha desactivat a primera hora d’aquest matí l’alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT perquè a la finalització de l’episodi de vents no s’ha registrat cap incidència destacable.
 
Protecció Civil també ha tancat aquesta passada mitjanit la prealerta del pla INUNCAT per estat de la mar d’acord previst a l’Alt i el Baix Empordà, per la millora de la previsió meteorològica del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC).
 
En tot l’episodi el telèfon d’emergències 112 ha rebut un total de 151 trucades fins a les 7:00 hores per l’episodi de vent. D’aquestes trucades,  la majoria motivades per obstacles en la calçada, 31 de les trucades s’han realitzat des dels vallesos i 25 des del Barcelonès.
 
Segons les dades de l’SMC, la ratxa màxima de vent registrada aquesta nit s’ha produït a Pic de Salòria, a l’Alt Urgell (79,2 km /h).
 
Prealerta dels plans NEUCAT i ALLAUCAT
 
Segons la informació meteorològica de l’SMC, la DGPC manté encara la prealerta del pla NEUCAT per possibles nevades fins aquest sobretot al vessant nord del Pirineu Occidental i a cotes relativament biaxes de punts de Terres de l’Ebre. Per aquest motiu, Protecció Civil demana prudència a la ciutadania especialment en els desplaçaments a les zones afectades pel risc de nevades.
 
A més, la DGPC manté en prealerta el pla ALLAUCAT pendent de rebre el butlletí actualitzat de l’Institut Geològic de Catalunya (IGC).
El Servei Català de Trànsit (SCT) informa que en aquests moments com a conseqüència de la neu està tallada la C-28 entre Vaquèira i Casa Sastrada, l'accés al Pla de Beret per la C-142b i la BV-4024 al Coll de Pal. Cal circular amb cadenes per la BV-4024 a Guardiola de Berguedà i a la BV-4025 a Fígols. A més, tenen el pas restringit els vehicles articulats pel túnel de Vielha (N-230).
 
Els usuaris poden seguir l’evolució d’aquestes afectacions per neu al web http://www.gencat.cat/transit/marcit_n.htm i al compte de Twitter @transit. En cas de conducció amb neu l’SCT recomana tenir en compte els següents consells:
 
  • Conduir amb suavitat.
  • No frenar bruscament.
  • Reduir la velocitat per facilitar l'adherència i evitar lliscaments.
  • Augmentar la distància de seguretat.
  • Seguir les roderes o empremtes deixades per altres vehicles.
  • No avançar si no és necessari.
  • Portar les cadenes per si són necessàries.
  • Quan cauen els primers flocs de neu es produeixen els mateixos efectes que quan cauen les primeres gotes de pluja (barreja d'aigua, pols i greix) i transformen el paviment en una pista molt lliscant.
A més, Protecció Civil de la Generalitat recomana seguir els consells d'autoprotecció davant la neu i els allaus que trobareu als webs: www.gencat.cat/interior/nevades i www.gencat.cat/interior/allaus