Foto

L'ISPC forma els càrrecs electes municipals sobre la seguretat pública a Catalunya

query_builder   8 febrer 2013 19:34

event_note Nota de premsa

L'ISPC forma els càrrecs electes municipals sobre la seguretat pública a Catalunya

 

  • El programa de formació és fruit d’un conveni de col·laboració entre l’ISPC i l’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) i la Federació de Municipis de Catalunya (FMC)
  • Les jornades es duen a terme a l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC), a Mollet del Vallès
La directora de l'ISPC, Núria Aymerich, ha destacat en la inauguració de les jornades que aquest cicle és important perquè dota "als regidors i als tècnics de seguretat dels municipis de Catalunya d'una formació sobre temes que els seran de gran utilitat en la seva feina i que permeti que la seva tasca sigui el més eficaç possible". Les intervencions d'avui han evidenciat que l'àmbit de la seguretat i les emergències, com la societat, és complex i està en constant evolució. És, a més, un escenari en què s'ha d'actuar des de la col·laboració i la cooperació dels diferents actors que hi intervenen; en aquest context, els ens locals tenen un paper molt important.
 
En la sessió d'avui, Seguretat pública a Catalunya. Normativa d'aplicació, el professor de Dret Constitucional de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Joan L. Pérez Francesch, ha reflexionat sobre el concepte de seguretat en una societat
democràtica.
 
A continuació, el comissari en cap de la Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra, Josep Milán, el cap de la Guàrdia Urbana de Barcelona, l’intendent major Evelio Vázquez, el subdirector general tècnic de Bombers de la Generalitat, Albert Vilanova i el subdirector general de coordinació i gestió d’emergència de Protecció Civil, Sergio Delgado, han reflexionat sobre els aspectes essencials que afecten la seguretat i les emergències i que han de garantir que el sistema de seguretat pública funcioni de manera eficaç. Tots han coincidit que la col·laboració i cooperació entre els diferents operadors del sistema és essencial per a una bona gestió de la seguretat i les emergències, on Catalunya ha estat pionera, així com la col·laboració ciutadana.
 
En acabat, la cap de l'assessoria jurídica d'Interior ha abordat l'aplicació de la normativa en relació amb la seguretat pública.
 
Aquesta formació és fruit d’un conveni entre el Departament d'Interior i les associacions d'ens municipals, la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i l'Associació Catalana de Municipis (ACM) perquè el Departament imparteixi formació als càrrecs electes i els ens locals en l’àmbit de la seguretat i emergències, a fi d’aconseguir una bona preparació d’uns actors claus i de gran importància en la gestió del sistema de seguretat a Catalunya, i amb l’objectiu de crear sinèrgies que facilitin la col·laboració mútua.
 
El cicle de jornades s'allargarà fins l'abril i ha estat definit de forma conjunta entre les tres entitats. El programa inclou una aproximació generalista sobre el sistema de seguretat pública a Catalunya i l’aplicació de la normativa en relació a la seguretat pública i sobre aspectes concrets relacionats amb la policia de Catalunya, els bombers, la protecció civil o el trànsit.
 
Les següents jornades abordaran la planificació de la seguretat pública a Catalunya, els àmbits d'actuació i de coordinació amb els diferents cossos de policia de Catalunya, de gestió de l'emergència i la funció operativa de les administracions locals. El programa també permetrà conèixer les polítiques i les unitats d'Interior que donen resposta i suport als ens locals de Catalunya.
 
Els cursos es duen a terme a l’ISPC, que és el responsable de la gestió acadèmica, del desenvolupament didàctic, de la selecció del professorat i de l’organització de cadascuna de les sessions.
 
Per a més informació podeu contactar amb l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya: 93 554 13 05 / 695 56 14 58 o al correu electrònic comunicacio.ispc@gencat.cat, o amb l’Oficina de Comunicació del Departament d'Interior: 93 551 21 48 / 93 551 22 69.
 

1  

Imatges

Fotografia

Fotografia 4229