Es constitueix el Consell Promotor del Pla Estratègic Empresarial i per l'Ocupació de les Terres de l'Ebre

query_builder   7 febrer 2013 15:43

event_note Nota de premsa

Es constitueix el Consell Promotor del Pla Estratègic Empresarial i per l'Ocupació de les Terres de l'Ebre

  • Un cop la diagnosi presentada, es constituiran les comissions de treball i a finals de 2013 es presentarà el Pla Estratègic Empresarial i per l’Ocupació de les Terres de l’Ebre.
El delegat del Govern a les Terres de l'Ebre i el rector de la Universitat Rovira i Virgili presideixen la constitució del Consell Promotor del Pla Estratègic Empresarial i per a l'Ocupació
El delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès, i el rector de la Universitat Rovira i Virgili, Francesc Xavier Grau, ha presidit aquest matí la constitució del Consell Promotor del Pla Estratègic Empresarial i per l’Ocupació de les Terres de l’Ebre (PEiOTE), juntament amb la directora territorial d’Empresa i Ocupació, Mercè Miralles, i el coordinador del Pla, Juan Antonio Duro.
 
Un Consell Promotor que està format, d’una banda, pels representants de les administracions del territori, que a més de la Generalitat, són la Diputació de Tarragona, els presidents dels consells comarcals i els alcaldes de les quatre capitals de comarca. I, de l’altra, els representants de les institucions socioeconòmiques del territori: la Cambra de Comerç de Tortosa; l’Associació d’Empresaris de les Comarques de l’Ebre; la patronal de les micro, petites i mitjanes empreses (PIMEC); el Consell Econòmic i Social de les Terres de l’Ebre; la Federació d’Hostaleria i Turisme de les Terres de l’Ebre; el Col·lectiu d’Empresaris del Moble de la Sénia (CEMS); la Confederació de Comerç de les Terres de l’Ebre (CONFECOMTE); la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC); l’Associació d’Emprenedors de les Terres de l’Ebre; el Gremi de Construcció del Baix Ebre, i els sindicats CCOO, UGT, USOC i UP.
 
La composició d’aquest Consell Promotor pretén representar la majoria del teixit socioeconòmic de les Terres de l’Ebre que “ha d’ajudar als tècnics a dissenyar el futur del territori, han de marcar la direcció a seguir, i si la implicació dels agents en els propers mesos és la mateixa que han demostrat avui els resultats que reflectirà el Pla seran de tots i probablement més factibles, perquè també caldrà tenir en compte que les propostes han de ser assumibles un cop definides” – ha destacat el rector de la URV, Francesc Xavier Grau.
 
Al mateix temps, durant la reunió, el coordinador del Pla Estratègic també ha presentant la diagnosi de la situació de les Terres de l’Ebre, que ha dut a terme l’equip tècnic aquests darrers 6 mesos, després de l’adjudicació del projecte a la URV. D’aquesta manera, “amb la bona feina feta per l’equip del professor Duro, tenim una radiografia de la situació actual i real del territori, que ens permetrà a partir d’ara començar a planificar el nostre futur, perquè sense conèixer el passat difícilment podem decidir cap on hem d’anar” – ha valorat el delegat del Govern, Xavier Pallarès.
 
La diagnosi o anàlisi preliminar és un manual d’ajuda que reflecteix les mancances i les avantatges del territori, per tal de plantejar els reptes de futur que permetin potenciar els actius propis com són el turístic, l’agroalimentari, la logística o les energies renovables, entre d’altres. Amb tot, aquesta diagnosi serà el punt de partida, per tal que es treballi i es defineixin les estratègies de desenvolupament en el document final.
 
En aquest sentit, durant els propers mesos es constituiran diverses comissions de treball amb diferents representants de les institucions polítiques i socioeconòmiques del territori per aconseguir definir el Pla Estratègic Empresarial i per a l’Ocupació de les Terres de l’Ebre a finals d’aquest 2013.