El Departament de Benestar Social i Família serà membre del jurat que escollirà la Capital Europea del Voluntariat 2014

query_builder   11 febrer 2013 15:00

event_note Nota de premsa

El Departament de Benestar Social i Família serà membre del jurat que escollirà la Capital Europea del Voluntariat 2014

És una iniciativa del Centre de Voluntariat Europeu en el marc de l’Any Europeu de la Ciutadania
 
Es poden presentar candidatures de l’1 de març fins l’1 d’octubre
 
El veredicte es donarà a conèixer el 5 de desembre coincidint amb el Dia internacional del voluntariat
El Departament de Benestar Social i Família serà membre per primera vegada del jurat que ha d’escollir la futura Capital Europea del Voluntariat 2014. Una iniciativa del Centre de Voluntariat Europeu (CVE) amb seu a Brussel·les que s’emmarca dins de l’Any Europeu de la Ciutadania, que se celebra aquest 2013.
 
La participació de la Generalitat de Catalunya es canalitzarà per mitjà del director general d’Acció Cívica i Comunitària, Ramon Terrassa, que compartirà deliberacions al costat de representants del Parlament i la Comissió Europea, de Voluntaris de les Nacions Unides, del Comitè Econòmic i Social Europeu, i de FASVOL, l’associació de voluntaris de “la Caixa”.
 
L’objectiu de la competició és promoure el voluntariat en l’àmbit local per mitjà del reconeixement a aquells municipis que donin suport i mantinguin una estreta col·laboració amb entitats i organitzacions de persones voluntàries o que promoguin l’altruisme, tal i com assenyalen les recomanacions de l’Agenda de Polítiques sobre Voluntariat a Europa (PAVE, en les seves sigles en anglès).
 
Els municipis interessats podran presentar les seves candidatures des de l’1 de març i fins l’1 d’octubre. Dos dies després, coincidint amb la Conferència anual del CVE que se celebrarà a Sarajevo (Bòsnia i Hercegovina), es donarà a conèixer la llista definitiva de les localitats candidates. El veredicte s’anunciarà el 5 de desembre en motiu del Dia internacional del voluntariat.
 
El municipi guanyador, que pot ser de qualsevol dimensió, serà aquell que demostri millor la implementació de les recomanacions PAVE, amb especial èmfasi en la capacitat demostrada a l’hora de promoure i facilitar la mobilitat de persones voluntàries entre fronteres.