El conseller Pelegrí es reuneix amb representants d'Unió de Pagesos

Pelegrí: "Cal que prioritzem allò que es essencial per al sector"

query_builder   11 febrer 2013 19:13

event_note Nota de premsa

El conseller Pelegrí es reuneix amb representants d'Unió de Pagesos

Pelegrí: "Cal que prioritzem allò que es essencial per al sector"

Un aspecte de la reunió
Un aspecte de la reunió
 
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, acompanyat de la cúpula directiva del Departament s’ha reunit aquesta tarda, amb membres del sindicat agrari Unió de Pagesos, encapçalats pel seu coordinador general, Joan Caball, seguint la ronda de contactes del titular del Departament amb les diferents organitzacions agràries catalanes per tal de fixar prioritats dins del nou curs polític.
 
Pelegrí ha remarcat durant la reunió la  voluntat d’oferir diàleg i capacitat de consens per acordar les prioritats en un context econòmic com l’actual, en el benentès que el Dept. mantindrà la seva voluntat de destinar els màxims recursos possibles al sector.
 
“El Dept. seguirà fent esforços en aquest context advers per contenir i ajustar la despesa corrent a fi de destinar tot allò que es pugui a les línies d’acció que repercuteixen directament en aportar valor al sector. Cal que prioritzem allò que és essencial per al sector” ha senyalat Pelegrí.
 
Han acompanyat al conseller en la reunió la secretària general del Dept., Bibiana Domingo, els directors generals de Desenvolupament Rural (Jordi Sala), Agricultura i Ramaderia (Miquel Molins), Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries (Domènec Vila), i el nou director de Medi  Natural i Biodiversitat, Antoni Trasobares, així com el responsable de la Unitat de Relacions Europees i Exterior, Joan Mier.
 
Entre els temes destacats de la reunió s’ha plantejat l’anàlisi de prioritats a l’hora de dur a terme tant la reprogramació del PDR actual, atesa la situació financera, així com l’establiment de les bases per al nou PDR que s’ha de negociar amb l’Estat.
 
El conseller ha informat també sobre l’estat actual d’execució del PDR, que ha comportat una liquidació de més de 98 milions d’euros durant el 2012 per al sector i les previsions de liquidació per al primer semestre d’enguany que, d’acord amb la planificació actual, ascendeixen a prop de 40 milions d’euros per al període gener-juny del 2013.
 
El Departament i UP han acordat reunir-se novament per analitzar l’estat actual de negociació de la nova PAC i també el compliment de la Resolució 671/8 del Ple monogràfic del Parlament sobre política agrària.
 
En el decurs de la reunió s’han abordat també altres temes d’interès comú com ara l’anàlisi de mesures per garantir l’equitat en el comerç agroalimentari;  la necessitat de prioritzar els ajuts a la transformació i comercialització per als grups de productors en què els pagesos professionals són majoritaris i el problema dels danys agro-ramaders provocats per espècies cinegètiques i la necessitat d’aprofundir en la seva gestió.
 
 
 
 
 
 
 
 

1  

Imatges

Moment de la reunió

Moment de la reunió 5615