Les cafeteries i el menjador laboral de l'Hospital Universitari de Bellvitge reben l'acreditació AMED per la seva oferta de menús mediterranis

query_builder   11 febrer 2013 18:18

event_note Nota de premsa

Les cafeteries i el menjador laboral de l'Hospital Universitari de Bellvitge reben l'acreditació AMED per la seva oferta de menús mediterranis

D'esquerra a dreta, la Sra. Carmen Cabezas, subdirectora de Promoció de la Salut del Departament de Salut; el Sr. Alfredo García, director gerent de l'Hospital Universitari de Bellvitge, i el Sr. Enrique Ordóñez, director nacional de Restauració de CLECE
 
L’Hospital Universitari de Bellvitge manté el seu compromís amb les persones, la salut i la vida sana. Fruit d’això, el menjador laboral i les cafeteries de l’Hospital gestionades per l’empresa Clece reben l'acreditació AMED per la seva oferta de menús mediterranis.
AMED és un projecte liderat per l'Agència de Salut Pública de Catalunya que compta amb la col·laboració dels ajuntaments, consells comarcals i gremis de restauració i que identifica i acredita els establiments que ofereixen opcions d'alimentació mediterrània i d'oci actiu per als seus usuaris. Reconeix, doncs, establiments que presenten una oferta gastronòmica on es garanteix la utilització d'oli d'oliva, abundància de verdures, hortalisses i llegums, fruita fresca, peixos i carns magres i la inclusió de productes integrals. Tant les cafeteries com el menjador laboral de l'Hospital compleixen aquests requisits i, per tant, reben l’acreditació AMED. Les dues cafeteries gestionades per CLECE tenen capacitat per a 500 comensals cada dia i el menjador laboral, gestionat per una cuina pròpia de l’Hospital, té capacitat per a 500 comensals més. Per tant, el conjunt de l’Hospital pot oferir menús saludables a un total de més de 1.000 comensals al dia.
L'acte de lliurament de l'acreditació AMED s'ha dut a terme dilluns dia 11 de febrer i ha estat presidit pel Sr. Alfredo García, director gerent de l’Hospital Universitari de Bellvitge; la Sra. Carmen Cabezas, subdirectora general de Promoció de la Salut del Departament de Salut; i pel Sr. Enrique Ordóñez, director Nacional de Restauració de l’empresa CLECE.
La identificació i acreditació de serveis de restauració promotors de la dieta mediterrània (AMED) forma part de les estratègies del Pla Integral per a la Promoció de la Salut mitjançant l’Activitat Física i l'Alimentació Saludables (PAAS). Dins aquest Pla, que es va iniciar a Catalunya l'any 2006 liderat des de Salut Pública del Departament de Salut de la Generalitat, s'han dut a terme més de 65 accions en diferents àmbits.
Actualment a Catalunya hi ha 77 municipis amb més de 220 establiments acreditats Amed que tenen capacitat per oferir alimentació mediterrània a prop de 38.800 comensals. Per més informació sobre l'acreditació Amed podeu consultar el web: www.amed.cat