govern

El conseller de Salut explica al Parlament l'estat de l'assistència sanitària primària a Catalunya

query_builder   12 febrer 2013 19:30

event_note Nota de premsa

El conseller de Salut explica al Parlament l'estat de l'assistència sanitària primària a Catalunya

  • Els usuaris de l’Atenció Primària valoren amb un 7,9 el servei rebut segons l’informe de Central de Resultats

 

  • El conseller Mas-Colell detallarà les mesures preses pel Govern per aconseguir un repartiment més just del dèficit
Boi Ruiz al Parlament
 
Els usuaris de les entitats d’atenció primària de Catalunya valoren amb un 7,9 el servei rebut, i 9 de cada 10 usuaris diuen que tornarien al mateix Centre d’Atenció Primària (CAP), si ho necessitessin. Aquestes dades es desprenen del darrer informe de la Central de Resultats corresponent als Centres d’Atenció Primària de 20111,  realitzat per l’Observatori de Salut de Catalunya i fet públic el passat mes de desembre, que el conseller de Salut, Boi Ruiz, presentarà al Parlament en la primera sessió de control al Govern de la legislatura.  Aquest estudi avalua els 369 Equips d’Atenció Primària de Catalunya intentant donar una visió global de l’activitat de l’atenció primària, així com la seva eficiència i la seva qualitat, a través de diversos indicadors.
 
Entre múltiples dades, l’informe constata  que el nombre de visites al Centres d’Atenció Primària de Catalunya s’ha reduït respecte els  anys anteriors gràcies a la implantació de mesures com la recepta electrònica o la millora de l’atenció telefònica. Durant l’any 2011, any de referència de l’estudi, l’atenció primària ha atès un total de 46,5 milions de visites, mentre que el 2010 en va rebre 48 milions i el 2009, 51 milions. A més a més, també constata que el 91% dels infants estan ben vacunats o que més del 63% de diabètics té un control acceptable de la malaltia. Durant el ple del Parlament d’aquesta setmana, el conseller de Salut també respondrà dues preguntes orals sobre el futur de la Sanitat de Catalunya i una interpel•lació sobre el mateix tema
 
Repartiment més just del dèficit fiscal
El conseller d’Economia, Andreu Mas-Colell, també prendrà la paraula durant la sessió de control al Govern del ple del Parlament i ho farà detallar les mesures que està portant a terme la Generalitat per tal d’aconseguir un repartiment més just del dèficit entre les administracions públiques. El conseller Mas-Colell també serà interpel·lat sobre aquest aspecte durant el ple. Per la seva banda, el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, valorarà les darreres xifres conegudes de l’Enquesta de Població Activa (EPA) i de l’atur registrat i explicarà l’acció del Govern respecte les polítiques de suport a l’emprenedoria.
 
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, s’estrenarà a una sessió de control com a conseller mostrant el posicionament del Govern davant la problemàtica dels desnonaments de famílies catalanes de les seves llars. També valorarà la implantació dels títols socials en els sistemes de transports metropolitans de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona.
 
Finalment, també hi participaran la consellera de Benestar Social i Família,  Neus Munté, que parlarà de l’estat dels pagaments de deutes a residències i entitats de discapacitats; el conseller d’Interior, Ramon Espadaler, que mostrarà el posicionament del Govern davant l’augment d’assalts a habitatges a determinades zones de Catalunya; i la vicepresidenta, Joana Ortega, que s’ocuparà de detallar les mesures que pensa prendre l’executiu per tal de reduir la despesa pública. Una cop acabada la sessió de control al Govern, s’iniciarà la sessió de control al president de la Generalitat, Artur Mas, prevista pels volts de les 10.30h.