El portaveu al Parlament

Homs reclama "serenitat, rigor, exemplaritat i ganes de treballar" per fer front a la corrupció i evitar el "populisme" perquè és "l'avantsala del totalitarisme"

query_builder   13 febrer 2013 20:56

event_note Nota de premsa

Homs reclama "serenitat, rigor, exemplaritat i ganes de treballar" per fer front a la corrupció i evitar el "populisme" perquè és "l'avantsala del totalitarisme"

  • El conseller de la Presidència nega que “tota l’activitat contractual de Catalunya estigui sota sospita”
El portaveu al Parlament
 
El conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha demanat aquesta tarda a tots els partits polítics “compartir unes determinades actituds” de “serenitat, rigor, exemplaritat i ganes de treballar” per fer front a la corrupció.  El portaveu del Govern ha fet aquestes declaracions després d’haver estat interpel·lat al ple del Parlament davant la “proliferació de casos de corrupció vinculats al sistema de concessions administratives” per part de C’s. Una afirmació que Homs ha rebatut negant que “tota l’activitat contractual de Catalunya estigui sota sospita”. En aquest sentit, ha apuntat que l’acusació de C’s “no és serena, és populista” tot afegint que “ja se sap que el populisme, perquè la història ens ho ha ensenyat, és l’avantsala del totalitarisme”. “No ho puc compartir perquè no es cert”, ha reblat.
 
Durant la seva intervenció Homs ha insistit en que la contractació pública de la Generalitat està regida “per uns principis que la Generalitat no només comparteix sinó que aplica i aplicarà en la seva màxima expressió”. Es tracta del “principi de legalitat, el principi de transparència, la lliure concurrència i la igualtat d’oportunitats”.
 
El portaveu del govern ha recordat que l’any 2011, “la Generalitat va fer un total d’11.566 contractes nous, que van representar un volum de 1.028 milions d’euros”.  A més a més, ha afegit que l’import total de les activitats contractuals de contractació de la Generalitat de Catalunya i del seu sector públic és “de 4.036 milions d’euros” i es pot consultar al Registre Públic de Contractes.
 
Homs ha aprofitat la seva intervenció per repassar un decàleg de mesures que durà a terme l’Oficina de Supervisió i Avaluació de la Contractació Pública per tal de millorar la transparència de l’administració pública catalana.
 
“1. Establir directrius als departaments i a les entitats del sector públic de la Generalitat de Catalunya per incrementar la transparència dels tots els expedients de contractació per sobre dels nivells d’allò legalment establert.
2. Fomentar l’ús del procediment obert en la contractació pública.
3. Potenciar l’ús de la plataforma de contractació pública.
4. Publicar les contractacions menors en els perfils de contractant.
5. Fer accessibles a tota la ciutadania les dades contingudes al registre públic de contractes. 
6. Incrementar la difusió periòdica d’informe i memòries de diferents aspectes relatius al seguiment, avaluació i anàlisi, de la contractació pública de la Generalitat i el seu sector públic.
7. Incorporar al portal Open Data de la Generalitat les dades relatives a les licitacions de la Generalitat amb format reutilitzable per a les persones interessades.
8. Enfortir les relacions de col•laboració amb l’OAC, la Sindicatura de Compte si l’autoritat catalana de la competència.
9. Incorporar més clàusules socials en la contractació pública per tal de fomentar la inserció social i facilitar la participació en aquesta de les entitats del 3r sector
10. Foment de mesures de suport a l’accés a la contractació pública d’autònoms i PIMES.”