Finalitza la segona fase de les obres d'urbanització del carrer dels Escorrals de Castellfollit de Riubregós, a l'Anoia

query_builder   14 febrer 2013 14:52

event_note Nota de premsa

Finalitza la segona fase de les obres d'urbanització del carrer dels Escorrals de Castellfollit de Riubregós, a l'Anoia

L’Institut Català del Sòl ha finalitzat les obres de la segona fase de la urbanització del carrer dels Escorrals de Castellfollit de Riubregós, que dóna entrada al poble i accés al camí de Castellfollit cap a Ivorra.
Imatge del carrer dels Escorrals
Els treballs d’aquesta darrera fase han consistit en la solució estructural al mur de pedra seca, l’augment de la capacitat de desguàs del col·lector de la riera en cas de riuades i la renovació de la il·luminació del parc infantil.
 
En la fase anterior, es va dur a terme la millora del clavegueram i la xarxa d’aigua potable, amb la substitució de les instal·lacions; l’enllumenat públic, amb l’actualització de la xarxa i els fanals, així com la renovació del paviment i la creació de jardineres amb la formació de nous murs de contenció de pedra natural i una xarxa de reg automatitzada.
Els promotors del projecte són l’Ajuntament de Castellfollit de Riubregós, la Secretaria d’Habitatge i Millora Urbana, la Direcció General de Patrimoni Cultural i l’Institut Català del Sòl, dins del programa de l’1% Cultural. Les obres han comptat amb un pressupost total de 240.000 euros, el 4% del qual ha estat finançat per l’Ajuntament, el 50% pel PUOSC i el 46% restant per l’INCASÒL.
 
La vila de Castellfollit de Riubregós va néixer al marge dret del riu Llobregós, en l’encreuament de dos camins; un camí reial que venia d’Igualada i el camí de la Sal o reial de Cardona a Cervera. Tot i que no en queda cap vestigi, és possible reconèixer el contorn de la muralla i deduir els cinc portals d’entrada: portal de Soldevila, portal de Capdevila, portal d’en Tàcies, del carrer de l’Hospital i portal del Magrà.

1  

Imatges

Imatge carrer dels Escorrals

Imatge carrer dels Escorrals 131

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 125