La vicepresidenta del Govern participa en la sessió plenària de l'Assemblea Regional i Local Euromediterrània (ARLEM)

Joana Ortega representa la Conferència de les Regions Perifèriques Marítimes d'Europa (CRPM)

query_builder   14 febrer 2013 17:41

event_note Nota de premsa

La vicepresidenta del Govern participa en la sessió plenària de l'Assemblea Regional i Local Euromediterrània (ARLEM)

Joana Ortega representa la Conferència de les Regions Perifèriques Marítimes d'Europa (CRPM)

La vicepresidenta del Govern i titular del Departament de Governació i Relacions Institucionals, Joana Ortega, viatjarà a Brussel·les per participar en la 4a reunió plenària de l’Assemblea Regional i Local Euromediterrània (ARLEM) que tindrà lloc el proper dilluns, 18 de febrer. L’acompanyarà el director general de Relacions Exteriors, Francesc de Paula Gambús.
Catalunya presideix actualment la Conferència de les Regions Perifèriques Marítimes d’Europa (CRPM) i n’ostenta la representativitat en el marc de la l’Assemblea Regional i Local Euromediterrània (ARLEM). Aquest organisme es va crear el gener de 2010 a Barcelona a iniciativa del Comitè de les Regions (CdR). El seu objectiu era institucionalitzar la dimensió territorial de la Unió per la Mediterrània, format exclusivament per estats.
 
L’ARLEM està formada per  84 membres.  42  provinents dels països socis mediterranis i 42 membres  electes autoritats regionals i/o locals de la UE, dels quals 32 membres ho són en virtut de la seva condició de membres del CdR, i 10 en representació de les xarxes de cooperació territorial i lobby regional de l’àmbit de la mediterrània. S’estructura en dues comissions formades per 41 membres, provinents equitativament de les regions de la UE i dels països socis mediterranis. Actualment aquestes dues comissions són: Comissió d’Afers Territorials, Econòmics i Socials (ECOTER) i Comissió de Desenvolupament Sostenible (SUDEV).
 
DILLUNS 18 DE FEBRER
 
A les 11.00hores la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, participarà a la sessió plenària de l’Assemblea Regional i Local Euromediterrània (ARLEM)
 
Comitè de les Regions
Rue Belliard 99-101
B-1040 Brussel·les
 
La reunió serà a porta tancada però a l’inici es podran prendre imatges.
 
Després de la sessió d’obertura de la sessió plenària, a les 13.00h aproximadament, es realitzarà la signatura d’una declaració d’intencions entre ARLEM i el Secretariat General de la Unió per la Mediterrània (UpM).