S'ADJUNTEN DUES FOTOGRAFIES DE L'ACCIDENT

Protecció Civil manté l'alerta del Transcat a Mont-roig del Camp mentre durin les tasques de transvasament del camió accidentat

query_builder   15 febrer 2013 12:50

event_note Nota de premsa

S'ADJUNTEN DUES FOTOGRAFIES DE L'ACCIDENT

Protecció Civil manté l'alerta del Transcat a Mont-roig del Camp mentre durin les tasques de transvasament del camió accidentat

 
  • En aquests moments la fuita ja està totalment taponada i es farà transvasament del producte en una nova cisterna
 
 
Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) manté activada l’alerta del TRANSCAT (Pla Especial d’Emergències per accidents en el transport de mercaderies perilloses per carretera i ferrocarril a Catalunya) per l’accident aquest matí d’un camió que transportava un líquid inorgànic corrosiu àcid no especificat i ha bolcat a l’AP-7 kilòmetre 270 sentit nord, a l’alçada de Mont-roig del Camp (Baix Camp).
 
El camió es troba bolcat en un vial de servei del costat de l’AP-7, i els Bombers de la Generalitat han taponat totalment la fuita dels dos dipòsits afectats. Un dipòsit estava ple al 89% i l’altre al 96%, i ha fuitat tres quartes parts de cada un d’ells, vessant una extensió aproximada d’uns 300 m2. El volum total que portava el camió era de 15.287 litres.
 
Al lloc ja ha arribat la grua de gran tonatge, i finalment s’ha valorat fer transvasament del producte que resta a l'interior cap a una altra cisterna (que també ja es troba al lloc), abans de traslladar el camió accidentat a l’aparcament de Lavaflix (Polígon Riu Clar Tarragona).
 
A la zona es mantenen 3 dotacions dels Bombers de la Generalitat, 5 patrulles dels Mossos d’Esquadra i efectius de la Policia Local de Mont-roig del Camp.
 
Segons el Servei Català de Trànsit, l’accident no afecta a la circulació però es recomana extremar les precaucions en la conducció per evitar l’efecte badoc.
 
Membres de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) s’han desplaçat a la zona i han confirmat que no hi ha hagut afectació a les rieres properes. D’altra banda, l’Agència de Residus de Catalunya ha tramitat amb l’empresa responsable del camió la retirada de les terres contaminades.
 
En aquests moments no hi ha un risc directe per la població i no s'han determinat necessàries mesures d’autoprotecció a la població.
 
 
 
Barcelona, 15 de febrer de 2013

2  

Imatges

Bombers treballant a la cisterna accidentada a Mont-roig del Camp

Bombers treballant a la cisterna accidentada a Mont-roig del Camp 728

Una altra imatge de la cisterna accidentada a Mont-roig del Camp

Una altra imatge de la cisterna accidentada a Mont-roig del Camp 697