El conseller Vila inaugura la planta de transferència de residus de Valls

query_builder   15 febrer 2013 14:38

event_note Nota de premsa

El conseller Vila inaugura la planta de transferència de residus de Valls

TES
El conseller Vila durant la inauguració d'aquest migdia.
  • La instal·lació optimitzarà la gestió del transport a l’Alt Camp i millorarà l’eficàcia econòmica del sistema
 
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha inaugurat aquest migdia la planta de transferència de residus municipals de l’Alt Camp, situada al polígon industrial Palau del Reig de Dalt, a la ciutat de Valls. Es tracta d’una instal·lació destinada a la selecció i la separació dels residus que funciona com a pas intermedi entre la recollida dels materials i el trasllat a un gestor adequat.
 
El conseller Vila ha destacat que la planta és una peça clau en el sistema de gestió de residus de l’Alt Camp, i que permetrà optimitzar la gestió del transport dels residus a la comarca, millorant alhora l’eficàcia econòmica del sistema. Actualment, la reducció en la generació de deixalles ha comportat un canvi en els fluxos que permet optimitzar el funcionament de les diferents instal·lacions. Un clar exemple és la planta de tractament mecànic-biològic de la fracció resta de Botarell, que actualment acull residus de l’Alt Camp, el Baix Camp i el Baix Penedès.
 
En aquest sentit, Vila ha anunciat que el Departament de Territori i Sostenibilitat, a través de l’Agència de Residus de Catalunya, està treballant en un nou programa de gestió de residus per a Catalunya amb l’horitzó temporal de l’any 2020, adaptat a les necessitats i condicions actuals. També es revisarà la planificació dels últims anys per elaborar un nou pla d’infraestructures de residus adaptat al nou context econòmic.
 
 
La planta de transferència
 
A la planta de transferència de Valls se seleccionarà i traslladarà la fracció resta i orgànica dels residus municipals de la següent manera:
 
-          Transferència de FORM (fracció orgànica de recollida selectiva) comuna per als municipis integrants del Consell Comarcal de l’Alt Camp més l’Ajuntament de Valls. La destinació serà la planta de compostatge de Botarell.
 
-          Transferència de RESTA (fracció resta de recollida selectiva) per als municipis integrants del Consell Comarcal de l’Alt Camp. Destinats a la planta de tractament mecànic – biològic de Botarell.
 
-          Transferència de RESTA (fracció resta de recollida selectiva) per a l’Ajuntament de Valls. Es durà a la planta de valorització energètica de Tarragona.
 
 
La inversió a la planta de Valls ha estat de 1.535.119 €, finançats íntegrament per l’Agència de Residus de Catalunya. El cost ha estat al voltant del 15% inferior al pressupostat inicialment.
 
La finalitat de les plantes de transferència és la de disminuir els costos de transport dels residus fins al seu destí utilitzant equips d'emmagatzematge, compactació i transport de gran capacitat. Actualment funcionen a Catalunya 22 plantes de transferència més.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 103