Roda de premsa sobre reforma món local

La vicepresidenta del Govern afirma que el govern espanyol trasllada una imatge distorsionada i injusta del món local

Joana Ortega recorda que Catalunya té competències exclusives en règim local

query_builder   15 febrer 2013 18:26

event_note Nota de premsa

La vicepresidenta del Govern afirma que el govern espanyol trasllada una imatge distorsionada i injusta del món local

Joana Ortega recorda que Catalunya té competències exclusives en règim local

La vicepresidenta del Govern i titular del Departament de Governació i Relacions Institucionals, Joana Ortega, ha valorat aquesta tarda l’informe de la reforma de l'Administració Local aprovada avui pel Consell de Ministres. L’ha acompanyat el secretari de Cooperació i Coordinació de les Administracions Locals, Joan Cañada, i el director general d'Administració Local, Jordi Souto.
La vicepresidenta a la roda de premsa sobre reforma món local
Durant la seva intervenció, la vicepresidenta del Govern ha lamentat que l’informe presentat pel govern espanyol “trasllada una imatge distorsionada i injusta del món local”. Joana Ortega ha destacat que l’administració local “ni gestiona malament ni malbarata els recursos”. En aquest sentit, ha apuntat que, tot i les dificultats i la crisi econòmica les administracions locals catalanes van acabar l’any 2011 amb una mitjana de dèficit 0.
 
De la mateixa manera, la titular del Departament de Governació ha manifestat que “no és cert que tots els regidors catalans cobrin un sou ni que tinguin dedicació exclusiva”. I ha explicitat que un 90% dels regidors de Catalunya no cobren. Per aquest motiu, Joana Ortega s’ha mostrat molt escèptica amb l’estalvi econòmic que l’informe del ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques ha presentat.
 
Així també, la vicepresidenta del Govern ha destacat que el que s’ha presentat avui és només un informe, que encara ha de passar diversos tràmits fins que sigui aprovat com a normativa i que, “entenem que invalida l’anterior”, que el govern espanyol va presentar fa uns mesos.
 
Joana Ortega ha destacat que Catalunya té competències exclusives en matèria de règim local:  “Catalunya té un model propi d’acord amb la realitat territorial del país. Totes les persones, visquin on visquin, han de tenir accés a les mateixes oportunitats”.
 
La vicepresidenta del Govern ha anunciat que abans de l’estiu entrarà al Parlament de Catalunya la Llei de Governs Locals i ha recordat que la Generalitat de Catalunya té el compromís del govern espanyol de no interferir en el model català.
 

1  

Imatges

La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega i el secretari de Cooperació i Coordinació de les Administracions Locals, Joan Cañada

La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega i el secretari de Cooperació i Coordinació de les Administracions Locals, Joan Cañada 4654