La vicepresidenta del Govern participa en la sessió plenària de l'Assemblea Regional i Local Euromediterrània (ARLEM)

Joana Ortega hi participa representant la Comissió Intermediterrània que presideix Catalunya des de l'octubre passat

query_builder   18 febrer 2013 15:58

event_note Nota de premsa

La vicepresidenta del Govern participa en la sessió plenària de l'Assemblea Regional i Local Euromediterrània (ARLEM)

Joana Ortega hi participa representant la Comissió Intermediterrània que presideix Catalunya des de l'octubre passat

La vicepresidenta del Govern i titular del Departament de Governació i Relacions Institucionals, Joana Ortega, ha participat en la quarta reunió plenària de l’Assemblea Regional i Local Euromediterrània (ARLEM). L’ha acompanyada el director general de Relacions Exteriors, Francesc de Paula Gambús.
La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, participa en la sessió plenària de l'Assemblea Regional i Local Euromediterrània (ARLEM) representant la Comissió Intermediterrània que presideix Catalunya des de l'octubre passat
La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, en la sessió plenària de l'ARLEM

"Hem aconseguit que la nostra candidatura per a realitzar un informe sobre les polítiques de cohesió a la Mediterrània tiri endavant, una qüestió de cabdal importància en vigílies de l'inici del període pressupostari 2014-2020", ha destacat la vicepresidenta Joana Ortega en representació de la Comissió Intermediterrània que presideix Catalunya des de l’octubre passat.

La vicepresidenta que s’ha entrevistat amb el secretari general de la Unió per la Mediterrània(UpM), Fathallah Sijilmassi, ha afirmat que per Catalunya “és d'una importància estratègica visibilitzar-nos com a capital de la Mediterrània i aconseguir que la secretaria general de la UpM pugui associar-se a tots els treballs euromediterranis dels que som partícips i que creixi cada vegada més sobre la base de la realització de projectes concrets".

La reunió de l’ARLEM ha tingut lloc avui a Brussel·les i ha abordat aspectes com ara l’estat de la dimensió territorial de la Unió per la Mediterrània, la formació tècnica i professional a la Mediterrània i el turisme sostenible a la Mediterrània. Així mateix, s’ha aprovat el pla de treball per al 2013 que té com a prioritats reduir la fractura territorial, estimular el desenvolupament regional com a motor de creixement i creació d’ocupació, i promoure el principi de subsidiarietat i instaurar estructures que permetin organitzar els serveis públics de proximitat per a la ciutadania. També s’ha aprovat la modificació del reglament interior, atesa la incorporació de Croàcia a la Unió Europea a partir de l’1 de juliol.

 
Catalunya presideix actualment la Comissió Intermediterrània de les Regions i n’ostenta la representativitat en el marc de la l’Assemblea Regional i Local Euromediterrània (ARLEM). Aquest organisme es va crear el gener de 2010 a Barcelona a iniciativa del Comitè de les Regions (CdR). El seu objectiu era institucionalitzar la dimensió territorial de la Unió per la Mediterrània, format exclusivament per estats.
 
L’ARLEM està formada per  84 membres, 42  provinents dels països socis mediterranis i 42 membres electes autoritats regionals i/o locals de la UE, dels quals 32 membres ho són en virtut de la seva condició de membres del CdR, i 10 en representació de les xarxes de cooperació territorial i lobby regional de l’àmbit de la mediterrània. S’estructura en dues comissions formades per 41 membres, provinents equitativament de les regions de la UE i dels països socis mediterranis. Actualment aquestes dues comissions són: Comissió d’Afers Territorials, Econòmics i Socials (ECOTER) i Comissió de Desenvolupament Sostenible (SUDEV).
 

1  

Imatges

VP en sessió plenària de l'ARLEM

VP en sessió plenària de l'ARLEM 450