govern

INDÚSTRIA

Felip Puig destaca "l'aposta estratègica d'IKEA amb Catalunya per posar-hi en marxa un projecte pioner al món"

query_builder   18 febrer 2013 15:13

event_note Nota de premsa

INDÚSTRIA

Felip Puig destaca "l'aposta estratègica d'IKEA amb Catalunya per posar-hi en marxa un projecte pioner al món"

 
 
  • El conseller d’Empresa i Ocupació ha inaugurat avui a Valls la nova planta de producció de l’empresa catalana Fluvitex, proveïdora d’IKEA, unes instal·lacions que han suposat una inversió de 8 milions d’euros i la creació de 89 nous llocs de treball.
 
  • Puig ha dit que el projecte és possible “per la identificació de fortaleses clarament industrials a Catalunya, que permetran  a l’empresa transformar la seva línia de treball i reduir els costos de transport i el temps d’entrega de producte”.
 
  • La planta s’ubica al centre logístic que la multinacional sueca té a Valls i fabricarà productes tèxtils que es comercialitzaran a les botigues d’IKEA al sud d’Europa.
 
El conseller d’Empresa i Ocupació de la Generalitat, Felip Puig, ha inaugurat avui a Valls la nova planta de producció d’articles tèxtils de l’empresa catalana Fluvitex, proveïdora de la multinacional IKEA. Les noves instal·lacions, que han suposat una inversió de 8 milions d’euros, són fruit de l’acord entre Fluvitex i la companyia sueca IKEA.
 
A la inauguració de la planta hi han assistit també el director general d’Indústria, Antoni Ma. Grau, el director general adjunt d’IKEA Ibérica, Gonzalo Antoñanzas, el director general de Fluvitex, Jaume Burgell, la cònsol general de Suècia a Barcelona, Kristina Stenhammar, l’alcalde de Valls, Albert Batet, i el delegat del Govern de la Generalitat de Catalunya a Tarragona, Joaquim Nin.
 
Felip Puig ha destacat que IKEA ha fet “una aposta estratègica amb Catalunya per posar-hi en marxa un projecte pioner al món”. Amb la fabricació a Valls, IKEA ha trobat “una empresa d’alta qualitat a Catalunya, Fluvitex, que li permet transformar la seva línia de treball i reduir en costos de transport i en temps d’entrega”.  
 
La planta s’ubica al centre logístic que IKEA té a Valls i es dedicarà a la fabricació de productes tèxtils (coixins, edredons i protectors de matalàs) per a totes les botigues de la multinacional al sud d’Europa. Aquest projecte converteix a Fluvitex en el primer proveïdor d’IKEA d’aquestes característiques a Catalunya.
 
La posada en marxa de la planta suposarà la creació de 89 nous llocs de treball. Per a l’èxit del projecte, Fluvitex ha comptat amb l’assessorament d’Invest in Catalonia, l’àrea d’atracció i promoció d’inversions de la Generalitat, que ha donat suport a l’empresa durant tot el procés d’implantació a Valls. El projecte també ha comptat amb el suport de l’Ajuntament de Valls.
 
Felip Puig ha destacat la clara vocació industrial de Catalunya i del Grup Masias, propietari de Fluvitex, que ha portat Catalunya a ser l’escenari d’aquest projecte pilot d’IKEA. Des del Govern, ha dit, “treballem per fer que aquests processos d’inversió i de creació de treball siguin el més àgils possibles i per reduir càrregues administratives”.
 
Fins al moment, Fluvitex era proveïdor de tecnologia i de maquinària per a empreses fabricants de productes tèxtils, i amb aquesta inversió fa un pas més i fabrica directament el producte final per primer cop. Es tracta d’una aposta altament tecnològica, donat que la planta està totalment automatitzada i permet un alt nivell de producció.
 
 
 

1  

Fitxers adjunts

El conseller  Puig durant l'acte inaugural de la planta de producció de Fluvitex

El conseller Puig durant l'acte inaugural de la planta de producció de Fluvitex
JPG | 2728