La mostra recull 158 imatges dels darrers 15 anys

El fotògraf Jaume de Laiguana exposa al Palau Robert

La visita amb la premsa es farà el 28 de febrer, a les 12 hores

query_builder   20 febrer 2013 09:19

event_note Nota de premsa

La mostra recull 158 imatges dels darrers 15 anys

El fotògraf Jaume de Laiguana exposa al Palau Robert

La visita amb la premsa es farà el 28 de febrer, a les 12 hores

El director d’art, realitzador i fotògraf Jaume de Laiguana ha seleccionat 158 fotos de gran format dels darrers 15 anys per donar a conèixer la seva trajectòria professional, amb una particular visió estètica i un clar compromís social, en una exposició personal que acull el Palau Robert a partir de l'1 de març.
Laiguana
La Generalitat de Catalunya organitza aquesta mostra, amb el nom “Jaume de Laiguana. Exposició fotogràfica. Retrospectiva 1997-2012”, que estarà oberta al públic fins al 26 de maig.  La iniciativa compta amb el patrocini de l’empresa COSMIC i la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona.
Les fotografies i els vídeos explicatius del procés de realització de les obres donen a conèixer el talent, la mirada peculiar i el mètode de treball d’aquest fotògraf que no creu en la perfecció sinó en la bellesa del que és imperfecte; la qual cosa li fa preguntar-se constantment sobre la manera més perfecta de plasmar, tot i ser conscient que mai no ho aconseguirà del tot. “Cada foto –assenyala– és el final d’un camí que acaba on havia començat. I cada fotografia és començar de nou des de zero. Perquè amb cada nou projecte començà un nou camí i aprenentatge”.
L'exposició és una àmplia retrospectiva en la qual Jaume de Laiguana presenta la seva obra fotogràfica i els processos de preparació i realització de les obres, de manera que l'espectador es podrà acostar més i comprendre millor el seu treball del dia a dia. La mostra, a més, representa un punt i a part en la seva trajectòria fotogràfica. Amb ella s'inicia un període més allunyat de la publicitat, i s'acosta a la fotografia més artística i personal, donant així un primer pas en el món de l'art.
L'obra
Gran part de l'obra de Jaume de Laiguana té l'origen en la publicitat, però aconsegueix vida pròpia. I és que una de les seves principals facultats és convertir els treballs per encàrrec en treballs d'autor, enfocant-los des del seu propi i particular punt de vista. La seva obra també inclou altres projectes que reflecteixen problemàtiques socials i el principal objectiu és fer reflexionar l'espectador.
La virtut del defecte. La recerca incessant de la bellesa en les imperfeccions, els accidents o les casualitats. La provocació.  L’inconformisme. El treball i l'aprenentatge constant. Són ingredients que marquen en gran mesura l'obra de Jaume de Laiguana, atorgant-li el seu inconfusible, atractiu i particular segell d'autor.
L'autor
Després treballar diversos anys com a director d’art, Jaume de Laiguana. (Barcelona 1966) va iniciar, a mitjan dels 90, la seva trajectòria com a fotògraf, participant en importants campanyes publicitàries. Poc després va començar a realitzar espots i videoclips, aconseguint en molt poc temps el reconeixement nacional i internacional. La seva trajectòria té nombrosos reconeixements, entre els quals s'inclouen prestigiosos premis de publicitat, fotografia i diverses nominacions als MTV llatins i als Grammy. El seu esperit pluridisciplinar també l'ha portat a produir i dirigir escenografies de gires mundials de destacats artistes musicals, i a realitzar diversos documentals.
Jaume de Laiguana també ha publicat diversos llibres fotogràfics sempre marcats, a més de per la seva particular visió estètica, per un rerefons de denúncia social. Els seus beneficis han estat donats a diferents causes, des de la lluita contra la sida o la protecció del medi ambient fins a la concessió de beques per a fotògrafs novells.
El fotògraf atendrà els mitjans de comunicació el dia 28 de febrer, a les 12 hores,a la segona planta del Palau Robert.

1  

Imatges

Model: Mario Pestano. Fotografia de la sèrie realitzada per a ADO amb motiu dels Jocs Olímpics de Pequín 2008

Model: Mario Pestano. Fotografia de la sèrie realitzada per a ADO amb motiu dels Jocs Olímpics de Pequín 2008 730