Inauguració nova planta de l'empresa Europastry

President Mas: "No hi ha altre camí per superar la desmoralització que fer bona feina"

query_builder   20 febrer 2013 13:36

event_note Nota de premsa

President Mas: "No hi ha altre camí per superar la desmoralització que fer bona feina"

  • El cap de l’Executiu ha inaugurat la nova planta de productes de brioixeria de l’empresa Europastry a Sarral (Conca de Barberà)
  • Les noves instal·lacions, situades en un edifici de 4.200 metres quadrats, han suposat una inversió de 20 milions d’euros i la creació de 120 llocs de treball directes i indirectes
  • El president Mas també ha visitat aquest matí la Cooperativa Vinícola de Sarral i les coves de l’Espluga de Francolí
El president ha inaugurat la nova planta per a l'elaboració de productes de brioxeria de l'empresa Europastry
El president ha inaugurat la nova planta per a l'elaboració de productes de brioxeria de l'empresa Europastry
 
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat aquest matí des de Sarral (Conca de Barberà) que “l’únic camí per superar la desmoralització és feina i bona feina” i ha subratllat que “una manera de lluitar contra aquesta desmoralització és posar-nos al costat i posant en relleu i com a exemple tot allò que aquest país produeix de bo i tot allò que és capaç de projectar de cara al futur, que també és bo”.
 
En el discurs inaugural de la nova planta de productes de brioixeria de l’empresa Europastry, el cap de l’Executiu l’ha posat com a exemple d’empresa familiar que al mateix temps ha sabut innovar. I ha insistit que “malgrat que els moments actuals convidin a un cert pessimisme, en el substrat del país hi ha moltes coses que funcionen i ho fan bé” .
 
El president també s’ha referit a la mentalitat innovadora i exportadora de molts empresaris catalans, que ha assegurat que els ha de portar no només a créixer des del punt de vista de la xifra de negoci, sinó “sobretot de les oportunitats de feina que han de donar a moltíssima gent”. I en aquest context, ha advertit que davant la situació actual que viu el país “l’única esperança que hi ha és que el teixit productiu del país sigui conscient de la seva responsabilitat, l'exerceixi amb plena vocació i faci una feina ben feta”.
 
El cap de l’Executiu ha inaugurat la nova planta per a l’elaboració de productes de brioixeria prefermentada d’alta gamma de l’empresa catalana Europastry i ha visitat les noves instal·lacions acompanyat del president d’Europastry, Jordi Gallés; de l’alcalde de Sarral, Josep Amill; del president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, i del delegat territorial de la Generalitat a Tarragona, Joaquim Nin.
 
 
 
La nova planta d’Europastry
El nou edifici d’Europastry a Sarral té una superfície de 4.200 metres quadrats i ha representat una inversió de 20 milions d’euros. Amb aquesta nova línia de productes, que se centrarà sobretot en l’elaboració de croissants, Europastry donarà feina a 20 persones de manera directa i a unes 100 més de manera indirecta. Invest in Catalonia, l’àrea de d’atracció i promoció d’inversions del Departament d’Empresa i Ocupació, ha donat suport a l’empresa durant tot el procés d’inversió a la planta tarragonina.
 
Les instal·lacions tecnològiques de la planta estan considerades entre les més modernes d’Europa dedicades a l’elaboració de brioixeria prefermentada d’alta gamma. La concepció del procés d’elaboració, en la qual es fa servir mantega d’alta qualitat, replica els mètodes artesanals dels obradors tradicionals.
 
Europastry estima que al voltant del 50% dels productes que elabori aniran destinats al mercat internacional, a països com França, Alemanya, Holanda, els Estats Units, Singapur i Corea del Sud.
 
Les instal·lacions d’Europastry a Sarral es van inaugurar l’any 1991 i, des de llavors, l’empresa hi ha invertit més de 60 milions d’euros. Actualment consten de tres naus dedicades a l’elaboració de pa i brioixeria, que ocupen un total de 17.000 metres quadrats i donen feina a 330 treballadors.
 
Visita a la Cooperativa Vinícola de Sarral i a les coves de l’Espluga de Francolí
 
Prèviament a la inauguració de les noves instal·lacions d’Europastry, el cap del Govern ha visitat aquest matí la seu provisional de l’Ajuntament de Sarral (situada al Casal Municipal ja que el consistori està en obres), on ha signat en el llibre d’honor.
 
Tot seguit, Artur Mas ha visitat la Cooperativa Vinícola de Sarral, acompanyat del president d’aquesta entitat, Modest Fontanals. El president ha fet un recorregut pel celler modernista, construït el 1914 per l’arquitecte Pere Domènech i Roura, fill de Lluís Domènech i Montaner, i per les instal·lacions de la nova planta embotelladora, que es va fer coincidint amb el centenari de la cooperativa, que es va celebrar el 2007.
 
Després d’inaugurar la nova planta d’Europastry, el president de la Generalitat s’ha desplaçat a l’Espluga de Francolí, on ha visitat les coves prehistòriques de la Vila i de la Font Major, que van ser remodelades l’any passat amb una nova museografia que explica la forma de vida dels seus habitants durant el neolític. En la visita, han acompanyat al president l’alcalde de l’Espluga de Francolí, David Rovira, i el president del Centre d’Estudis Locals i vocal del Patronat de la Cova Font Major, Antoni Carreras.
 
Al migdia, el cap de l’Executiu obrirà el cicle de conferències col·loqui Dinar Cambra, que organitza la Cambra de Reus i, a la tarda, presidirà la signatura d’un conveni amb l’empresa Repsol per a la Formació Professional dual i inaugurarà la nova seu de l’Ajuntament de la Pobla de Mafumet i la nova seu de Pimec a Tarragona.

1  

Imatges

Nova planta de l'empresa Europastry

Nova planta de l'empresa Europastry 477