La vicepresidenta Joana Ortega signa el convenis per iniciar els projectes del programa 'Viure al Poble Més' a Riba-roja d'Ebre i a la Torre de l'Espanyol

query_builder   21 febrer 2013 16:45

event_note Nota de premsa

La vicepresidenta Joana Ortega signa el convenis per iniciar els projectes del programa 'Viure al Poble Més' a Riba-roja d'Ebre i a la Torre de l'Espanyol

 
·     Viure al Poble Més és un programa per afavorir el desenvolupament d’iniciatives emprenedores en municipis de fins a 3.000 habitants
·     La vicepresidenta ha defensat el model territorial català davant dels intents del Govern de l’estat d’alterar-lo
La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, acompanyada del secretari de Cooperació, Joan Cañada, el director general d'Administració Local, Jordi Souto, i els alcaldes beneficiaris del programa Viure al Poble Més
La vicepresidenta del Govern i titular del Departament de Governació i Relacions Institucionals, Joana Ortega, ha signat amb l’alcalde de Riba-roja d’Ebre, Antonio Suarez, i amb l’alcalde de la Torre de l’Espanyol, Eduard Masip, els convenis per impulsar els projectes d’aquests dos municipis que han estat seleccionats pel programa Viure al Poble Més. La signatura ha tingut lloc en el transcurs d’un acte celebrat aquest migdia a l’Auditori del Palau de la Generalitat.
 
Durant la seva intervenció, la vicepresidenta del Govern ha lamentat que des de Madrid s’intenti atacar el model municipal català i ho ha qualificat de despropòsit. “Assistim a intents incomprensibles d’alterar, des d’un despatx de Madrid, tot un model de territori, i això ho volen fer sense cap estudi, sense cap reflexió i sense conèixer ni el territori ni el tarannà dels municipis afectats. I tot sota criteris estrictament comptables, com si l’ànima d’un país depengués del saldo o del dèficit que hi pugui haver en un moment concret”, ha dit.
 
En aquest sentit, Joana Ortega ha assegurat que el Govern de la Generalitat no cedirà davant d’aquests atacs i lluitarà per mantenir el model territorial català. “No hi ha municipis petits, sinó municipis amb més o menys població, però tots ells són necessaris per a l’equilibri d’aquest gran país que és Catalunya”, ha dit.
 
Per a la vicepresidenta, el programa Viure al Poble Més és una manera més de demostrar la voluntat del Govern de mantenir un territori equilibrat, amb qualitat de vida, “perquè les persones, visquem on visquem, tinguem les mateixes oportunitats”. Joana Ortega ha dit que a Catalunya no hi sobra cap poble i ha agraït la tasca de tots els alcaldes, alcaldesses, regidors i regidores, per l’esforç i voluntarisme amb què actuen des dels pobles petits.
 
La vicepresidenta ha estat acompanyada del secretari de Cooperació i Coordinació de les Administracions Locals, Joan Cañada, i del director general d’Administració Local, Jordi Souto. Hi han assistit també els directors territorials del Departament de Governació, així com representants de les associacions municipalistes i la resta dels alcaldes beneficiaris del programa.
 
Dos projectes a Ribera d’Ebre
 
Riba-roja d’Ebre rebrà 452.222 euros, d’una inversió total de 695.726 euros, per al projecte Riba-roja respira, viu i sedueix, que es basa en la rehabilitació del nucli antic per a la preservació i divulgació del patrimoni i la creació de serveis turístics. Es pretén recuperar íntegrament l’embarcador per fer de Riba-roja una destinació turística fluvial, i crear un espai d’acollida per a visitants. Altres actuacions programades són la connexió del front fluvial amb el nucli i la creació de l’Espai Riba-roja, nucli interpretatiu de la història, el patrimoni i l’art a través de l’Ebre com a fil conductor. També es duran a terme itineraris turístics basats en el patrimoni cultural, artístic i arquitectònic.
 
La Torre de l’Espanyol rebrà 585.680 euros, d’una inversió total de 901.046 euros, per al projecte La Torre de l’Espanyol: cruïlla històrica entre l’Ebre i el Priorat, que inclou actuacions destinades a la regeneració  urbana, la creació d’un centre d’atenció de visitants; l’adequació i millora del recorregut natural entre la Font de n’Horta i l’anomenada finca de la mina d’aigua, i la implantació d’un centre d’interpretació de la serra del Tormo i de la vida rural local.
 
Viure al Poble Més és un programa destinat a subvencionar grans projectes dels ens locals de fins a 3.000 habitants que actuïn íntegrament en un nucli de població, com ara projectes de regeneració urbana i rural, de millora dels serveis turístics o que donin valor, protecció i conservació del patrimoni cultural.
 
Aquesta convocatòria d’ajuts compta amb un pressupost de 9,1 milions d'euros, dels quals 7 milions provenen dels fons FEDER de la Unió Europea i els 2,1 milions restants, que es corresponen al 15% de la despesa subvencionable total, els aporta el Departament de Governació i Relacions Institucionals. Així mateix, aquesta aportació de Governació del 15% té caràcter de bestreta, mitjançant un únic pagament en el moment de l’atorgament de la subvenció.
 
EN AQUESTS ENLLAÇOS AMB EL NOM DE L’AJUNTAMENT US PODEU DESCARREGAR LES FOTOS: