govern

Rigau: "Si no planifiquem tenint en compte la demografia, d'aquí a 3 anys faltaran aules d'ESO"

query_builder   22 febrer 2013 12:08

event_note Nota de premsa

Rigau: "Si no planifiquem tenint en compte la demografia, d'aquí a 3 anys faltaran aules d'ESO"

  • Segons la consellera d’Ensenyament, per substituir els mòduls prefabricats per edificis cal un finançament: “La pregunta és per què no podem tenir aquest finançament?”
La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ha declarat aquest matí que la demografia és una de les claus per entendre la planificació escolar del proper curs escolar 2013-2014. Rigau ha afirmat que la davallada demogràfica ha obligat a agrupar les línies escolars en centres consolidats i a aprofitar el parc d’edificis disponibles. La consellera ha fet aquestes declaracions durant una entrevista a La Xarxa.
 
La titular d’Ensenyament ha destacat la importància que una bona planificació pot tenir en la gestió futura, ja que “si no planifiquem tenint en compte la demografia, d’aquí a 2 o 3 anys faltaran aules de secundària”. Irene Rigau ha recordat que “hem estudiat població per població”, i “hem volgut afavorir el repartiment equitatiu de la immigració entre els centres escolars”.
 
En resposta a la situació de provisionalitat d’alguns centres que conviuen en mòduls, la consellera ha advertit que el finançament podria evitar aquesta situació: “Si volem substituir els prop de 1.000 mòduls per edificis convenients, la pregunta és si tenim el finançament. Per què no podem tenir aquest finançament? I perquè se’ns està escanyant des d’aquest punt de vista com a país? Demanem entre tots aquest finançament.”
 
Respecte les crítiques rebudes sobre les queixes d’alguns dels alcaldes afectats per la supressió o integració d’escoles, Rigau ha recordat que s’ha reunit i atès als alcaldes de municipis afectats que ho han demanat: “Ahir vaig rebre una carta de l’alcalde de Terrassa, però per exemple amb l’alcaldessa de Cerdanyola m’hi vaig reunir divendres passat i havíem estat parlant per telèfon dies abans. (....) A Cerdanyola havíem estat parlant durant la setmana i hem tingut reunions amb Mataró i Tona i els que ho han necessitat”.