Reunió entre la consellera d'Ensenyament i l'alcalde de Terrassa sobre l'escola Can Motllor

query_builder   22 febrer 2013 20:14

event_note Nota de premsa

Reunió entre la consellera d'Ensenyament i l'alcalde de Terrassa sobre l'escola Can Motllor

 
La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ha mantingut aquesta tarda una reunió de sis a vuit del vespre amb l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, per tractar sobre la integració de l’escola Can Motllor a l’escola Roser Capdevila del mateix municipi. Com ja va anunciar dimarts la consellera, la baixada demogràfica d’alumnat de P3 a Catalunya –de la qual Terrassa no n’és una excepció- afectarà l’oferta de grups en la planificació escolar per al proper curs.
 
Analitzada la qüestió, hi ha hagut coincidència en afirmar que hi ha un descens demogràfic que cal afrontar, i que en un futur l’increment d’ESO requerirà d’actuacions específiques. La planificació del Departament d'Ensenyament preveu una cobertura tenint en compte la zona, i la demanda de l’alcalde de Terrassa és que més enllà de considerar la cobertura de la zona es prengui en consideració la cobertura per barris.
 
Can Motllor, -actualment situat en un edifici provisional i que necessitaria ampliar-se en mòduls-, s’integrarà a l’escola Roser Capdevila, que té dues línies en fase de creixement. El padró del municipi, i en especial del barri on està situada Can Motllor, ha baixat de forma clara. Per a moltes de les famílies d’alumnes de Can Motllor, l’escola Roser Capdevila és la primera opció en la preinscripció escolar.
 
El Departament d'Ensenyament, a través dels serveis territorials al Vallès Occidental, es va reunir el passat dia 12 de febrer a les 9 del matí amb el regidor d’educació de Terrassa, Manuel Pérez, el gerent del patronat municipal d’Educació, Joan Coma, i la responsable de l’Oficina Municipal d’Escolarització, Concha Martínez,  per exposar la planificació escolar del municipi. L’endemà, el director dels serveis territorials, Lluís Baulenas, va mantenir una trobada a les 13h amb la direcció del centre Can Motllor, i el dia 18 es va comunicar la decisió al consell escolar del centre i a representants de pares i mares. El dimecres 20 de febrer, a petició del consell escolar del centre, es va celebrar una nova reunió amb l’AMPA i membres del consell escolar.
 
22 febrer de 2013