President Mas

El president Mas participarà, dilluns vinent, en la segona cimera de governants liberal-demòcrates europeus, a Amsterdam

query_builder   22 febrer 2013 19:22

event_note Nota de premsa

El president Mas participarà, dilluns vinent, en la segona cimera de governants liberal-demòcrates europeus, a Amsterdam

  • El cap de l’Executiu parlarà durant la reunió sobre l’actualitat política  i econòmica de Catalunya, amb una especial atenció a les polítiques d’austeritat i d’estímul del creixement que duu a terme el Govern
  • Artur Mas atendrà els mitjans de comunicació a la seva arribada a la trobada i un cop finalitzi aquesta per fer-ne una valoració
El president de la Generalitat, Artur Mas, participarà dilluns vinent, 25 de febrer, en la segona cimera de governants liberal-demòcrates europeus, que se celebrarà a Amsterdam (Països Baixos), organitzada pel primer ministre holandès, Mark Rutte, i per ALDE (l’Aliança dels Demòcrates i Liberals per Europa).
 
Aquesta cimera, que començarà a les 13.15 hores i s’allargarà durant tota la jornada, comptarà amb la participació també del viceprimer ministre del Regne Unit, Nick Clegg; del viceministre d’Economia d’Alemanya, Philipp Rösler; de la viceprimera ministra i ministra d’Afers Exteriors de Croàcia, Vesna Pusic; el viceprimer ministre i ministre de Pensions de Bèlgica, Alexander de Croo; la ministra d’Afers Econòmics de Dinamarca, Margrethe Vestager; les ministres de Medi Ambient i d’Afers Europeus del Govern de Suècia, Lena Ek i Birgitta Ohlsson, respectivament, i el ministre d’Afers Socials d’Estònia, Taavi Roivas.
 
Per part del Govern holandès, hi prendran part els viceministres de Finances, Frans Weekers, i d’Educació, Cultura i Ciència, Sander Dekker; i els ministres de Seguretat i Justícia, Defensa, i Política Territorial i Administració pública, Ivo Opstelten; Jeanine Hennis-Plasschaert i Stef Blok, respectivament.
 
Així mateix, hi participaran els vicepresidents de la Comissió europea Olli Rehn i Neelie Kroes, i el comissari de Comerç, Karel de Gucht; el secretari general de l’OTAN, Anders Fogh Rasmussen;  el president del Banc Europeu d’Inversions, Werner Hoyer; el president del Senat de Romania, Crin Antonescu; el president d’ALDE, Graham Watson, i el líder del Grup ALDE al Parlament europeu, Guy Verhofstadt, entre altres. Nota: La reunió se celebrarà a porta tancada.
 
En el decurs de la trobada, el president Artur Mas parlarà sobre l’actualitat política i econòmica catalana, amb especial atenció a les polítiques d’austeritat, d’aprimament i d’estimulació econòmica que està aplicant el Govern. A més, i a banda de les sessions de la cimera, Artur Mas té previst mantenir reunions bilaterals amb diversos líders europeus.
 
 
Atenció als mitjans de comunicació
 
El president de la Generalitat atendrà els mitjans de comunicació a la seva arribada a la  trobada (12.30 hores; West-Indisch Huis; Amsterdam); un cop finalitzada la reunió de governants liberal-demòcrates, cap allà les 19.15 hores, Artur Mas farà també una valoració de la seva participació en la cimera. 
 
Aquesta serà la segona reunió de governants liberal-demòcrates europeus en la qual participa el president de la Generalitat. L’anterior va tenir lloc el gener del 2011, a Londres. En aquella ocasió, el president, a més de participar en les sessions de la cimera, va mantenir diverses reunions amb diferents líders europeus com el viceprimer ministre del Regne Unit, Nick Clegg, i el primer ministre d’Holanda, Mark Rütte, i amb els vicepresidents de la Comissió Europea Olli Rehn i Sim Kallas.