Protecció Civil manté la Prealerta del Pla PROCICAT pel fred intens que de matinada tornarà a afectar l'interior del país

query_builder   25 febrer 2013 13:01

event_note Nota de premsa

Protecció Civil manté la Prealerta del Pla PROCICAT pel fred intens que de matinada tornarà a afectar l'interior del país

També es manté la Prealerta del pla NEUCAT per la possibilitat, baixa, d’alguna precipitació en forma de neu en algun punt del litoral i prelitoral de Barcelona aquesta matinada. No es preveu que puguin produir afectacions.
Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) manté la prealerta del pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT per la situació de risc per fred que la propera matinada afectarà novament les comarques de l’interior com la passada matinada. Es preveu que aquest fenomen de fred intens es repeteixi la matinada de dimarts a dimecres.
 
Segons informacions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), es preveu que es puguin assolir temperatures mínimes extremes per sota de les habituals per l’època. La previsió afecta la meitat nord de Catalunya i les comarques del Prelitoral, centre i puntualment a l’interior del terç sud del país.
 
Per aquest motiu, Protecció Civil de la Generalitat demana als ajuntaments que assegurin mantenir els dispositius preventius i les infraestructures a punt per atendre la població vulnerable, en cas de necessitat. A la població, Protecció Civil recomana que:
 
  • Estigueu atents a la informació meteorològica a través dels mitjans de comunicació i les xarxes socials (@meteocat)
  • Tingueu en compte els consells davant del fred www.gencat.cat/interior/onadadefred i seguiu l’evolució de l’episodi a través del compte de Twitter @emergenciescat
  • Davant la baixada de temperatures, tingueu presents també els consells per evitar accidents per la mala combustió d’estufes i calderes
  • trucar al telèfon 112 per a qualsevol tipus d’emergència
  • En zones on baixin molt les temperatures cal evitar que les canonades es glacin i rebentin deixant que corri un petit rajolí d'aigua o tapant amb un drap les claus de pas o aixetes
 
Prealerta pla NEUCAT
 
Protecció Civil de la Generalitat també manté la prealerta del Pla especial d’emergències per nevades a Catalunya NEUCAT per la previsió de nevades avui a la vessant nord de les comarques del Pirineu. S’espera que per sobre dels 1.500 m es puguin acumular gruixos de més de 15 cm.
 
A partir del vespre, i sobretot a la matinada, tot i que és poc probable, també podria nevar a partir de 200 metres a les comarques del Litoral Central i Prelitoral de la demarcació de Barcelona (Garraf, Baix Llobregat, Barcelonès, Maresme, Vallès Occidental i Oriental); a la Selva (Girona); i al Bages i Osona (Catalunya Central), de forma feble i localitzada en punts concrets.
 
Avui mantenen el seu Pla d’Actuació Municipal per risc de nevades activat (en alerta o prealerta) els municipis: Alfara de Carles, Barcelona, Castellar del Vallès, Lliçà de Munt, Manresa, Martorell, Mataró, Palau Saverdera, Vilanova i la Geltrú, Horta de Sant Joan, Rubí, Lloret de Mar, Sitges, Sant Cugat, Cardona, Martorelles i Guissona.
 
L’Ajuntament de Barcelona també manté activada l'Operació Fred en Nivell 2 es per la previsió de baixes temperatures i els Serveis Socials de l’Ajuntament han allotjat 148 persones la nit passada.
 
Per la seva banda, Creu Roja ha atès més de 900 persones, sobretot gent gran i persones sense sostre, en dos dies a Catalunya. I han desplegat dispositius especials de nit a Girona, Tarragona, Barcelona, Santa Coloma de Gramanet, Terrassa, Sabadell i Mataró.