TURISME

El Departament d'Empresa i Ocupació promocionarà Catalunya a París com a destinació turística i d'inversió

query_builder   26 febrer 2013 16:19

event_note Nota de premsa

TURISME

El Departament d'Empresa i Ocupació promocionarà Catalunya a París com a destinació turística i d'inversió

 

·         Aquesta acció de suport als empresaris catalans se celebrarà el proper dijous 28 de febrer al Centre Pompidou de París, coincidint amb una retrospectiva de Salvador Dalí que hi té lloc fins el 25 de març.
 
·         D’una banda, al matí, ACC1Ó, l’agència per a la competitivitat de l’empresa catalana, explicarà les oportunitats de negoci i els sectors més competitius de Catalunya a 70 directius i alts executius d’empreses franceses.
 
·         D’una altra banda, l’Agència Catalana de Turisme de la Generalitat organitza al vespre una trobada on 50 empreses catalanes mantindran entrevistes comercials amb una seixantena de turoperadors i agents de viatge francesos i una presentació de Catalunya i de la Costa Brava.
 
 
 
En el marc de l’exposició retrospectiva del pintor Salvador Dalí que acull el Centre Pompidou de París, el proper dijous el Departament d’Empresa i Ocupació promocionarà Catalunya com a destinació turística i d’inversió entre executius francesos així com agents de viatge i periodistes d’aquest mercat. Aquesta acció respon a l’estratègia del departament de donar suport a l’empresariat català i de treballar per captar inversions estrangeres cap a Catalunya.
 
A través del programa Invest in Catalonia, ACC1Ó, l’agència per a la competitivitat de l’empresa catalana, organitza un esmorzar de negoci en el qual participaran representants d’Invest in Catalonia a França, del bufet d’advocats Cuatrecases, Gonçalves Pereira i del french desk de Caixabank, ambdues entitats amb seu a París i col·laboradores en l’organització de l’esdeveniment. La convocatòria es dirigeix a directius d’empreses franceses i ja compta amb prop de 70 alts directius i executius assistents.
 
En l’esmorzar, els conferenciants parlaran sobre la situació econòmica catalana, els mercats de negoci que hi ha a Catalunya i donaran a conèixer quins són els sectors més competitius. D’altra banda, també explicaran les reformes que ha fet la Generalitat de Catalunya per rellançar l’economia com és el cas de la reestructuració financera, immobiliària, la creació d’oportunitats per adquirir empreses i dret social.  
 
Promoció turística
 
Amb l’objectiu de donar suport als empresaris del sector turístic català i de projectar la marca “Catalunya" a escala internacional, l’Agència Catalana de Turisme, juntament amb el Patronat de Turisme Costa Brava Girona i l’Oficina Española de Turisme a París, organitza una acció promocional dirigida a turoperadors i mitjans de comunicació.
 
L’acció s’estructura en dues parts: d’una banda, tindrà lloc un workshop entre 50 empreses turístiques catalanes -bàsicament gironines- desplaçades a París per a l’ocasió, i una seixantena de professionals de les agències de viatges majoristes franceses per incentivar la comercialització de Catalunya i de la Costa Brava com a destinacions de turisme cultural. 
 
Simultàniament al workshop, està previst que una seixantena de periodistes assisteixin, juntament amb els operadors, a una presentació turística de la destinació «Catalunya, Costa Brava - Pirineu de Girona», en què participaran el director de l’Agència Catalana de Turisme, Xavier Espasa; el president de la Diputació de Girona, Joan Giraut, el director del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Ramon Ramos; el director de l’OET a París, Ignacio Vasallo; i la directora de Marketing de la Fundació Gala – Salvador Dalí, Sílvia Nello. L’acte comptarà també amb la presència de l’ambaixador d’Espanya a París, Carlos Bastarreche,  i de la delegada del Govern de Catalunya a França, Maryse Olivé.
 
Els convidats també tindran l’oportunitat de seguir una visita comentada exclusiva a l’exposició retrospectiva sobre Salvador Dalí que organitza el Centre Pompidou. La trobada es clourà amb un còctel gastronòmic elaborat pels cuiners Quim Casellas i Toni Sáez (1 estrella Michelin).
 
Aquesta mostra de Dalí està considerada un gran esdeveniment cultural i acull un centenar d’obres procedents dels museus de Dalí de Figueres, el Reina Sofía de Madrid i el Moma de Nova York, entre altres, així com objectes, pel·lícules, obres en paper de l’artista i la reconstitució del saló Mae West. S’espera que un milió de persones visitin aquesta exposició, la segona retrospectiva que es fa de l’artista a la capital francesa. La primera, inaugurada pel mateix Salvador Dalí, es va fer el 1979, va rebre 850.000 visitants i encara avui manté el rècord de visites de totes les exposicions organitzades pel Centre Pompidou. Un cop finalitzi a París, la mostra es traslladarà al Museu Reina Sofía de Madrid.
 
L’exposició és una excel·lent plataforma per millorar el posicionament de les marques turístiques Catalunya i Costa Brava entre el públic francès, potenciant els atractius culturals i de qualitat de les dues destinacions. Segons l’Observatori d’Empresa i Ocupació, l’any 2012 Catalunya va rebre més de 3,8 milions de turistes francesos, un 7,7% més que l’any anterior que van generar uns ingressos de més de 1.900 milions d’euros, un 3,3 % menys que en 2011.
 
CONVOCATÒRIA DELS MITJANS DE COMUNICACIÓ
ACTE “INVEST IN CATALONIA”
 
ACTE:
 
DIA:
 
HORA:
 
 
LLOC:
 
 
Catalunya, destinació d’inversions franceses
 
Dijous, 28 de febrer de 2013
 
De 8.30 a 10h: Esmorzar de treball i conferència
De 10h a 11.30: Visita privada a l’exposició
 
Centre Pompidou (Salon du Musée, planta 5a). 75004 París
 
 
*Per assistir a aquest acte i/o demanar més informació sobre el programa, podeu escriure a l’adreça de correu electrònic france@acc10.com.
 
CONVOCATÒRIA DELS MITJANS DE COMUNICACIÓ
ACTE WORKSHOP I PRESENTACIÓ TURÍSTICA
 
ACTE:
 
DIA:
 
HORA:
 
 
 
 
LLOC:
 
 
“Catalunya-Costa Brava Pirineu de Girona”
 
Dijous, 28 de febrer de 2013
 
De 18.30 a 20h: Workshop entre empreses catalanes i agents de viatge francesos
De 19h a 22.30h: Presentació turística i visites privades a l’exposició per a periodistes
 
Centre Pompidou (Café Mezzanine, 1a planta). 75004 París
 
 
*Per assistir a aquest acte i/o demanar més informació sobre el programa, podeu escriure a la següent adreça de correu electrònic epoiret@act.cat.