OCUPACIÓ

La Generalitat s'ofereix com a mediadora en el conflicte d'Ercros

query_builder   26 febrer 2013 17:42

event_note Nota de premsa

OCUPACIÓ

La Generalitat s'ofereix com a mediadora en el conflicte d'Ercros


El secretari d’Ocupació i Relacions Laborals, Ramon Bonastre, demana a l’empresa que “retiri l’Expedient de Regulació d’Ocupació per poder estudiar possibles alternatives”.
 
La Generalitat de Catalunya s’ha ofert avui com a mediadora en el conflicte de l’empresa Ercros, que recentment ha presentat un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) de rescissió de contractes que afecta 198 treballadors a tot l’estat, dels que 176 treballen a Catalunya, la major part, 156, a la planta de Flix.
 
El secretari d’Ocupació i Relacions Laborals, Ramon Bonastre, ha fet aquest anunci després de reunir-se amb el comitè de seguiment de l’ERO i amb el comitè d’empresa d’Ercros a Flix, acompanyat del delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès, i de la directora dels Serveis Territorials d’Empresa i Ocupació a les Terres de l’Ebre, Mercè Millares.
 
Ramon Bonastre ha manifestat que “nosaltres ens posem a disposició dels treballadors i de l’empresa Ercros per intentar gestionar el conflicte d’una altra manera”.
 
A més, el secretari d’Ocupació i Relacions Laborals, ha instat a l’empresa Ercros a que “es faci un replantejament i retiri l’ERO” per tal de poder parlar amb la Generalitat, l’Ajuntament de Flix i els treballadors i “poder estudiar possibles alternatives”.
 
Ramon Bonastre ha demanat a l’empresa que entengui aquesta proposta, ja que de les 198 persones afectades per l’ERO de rescissió de contractes, 176 treballen a Catalunya, i la major part, 156, a la planta de Flix.
 
Per últim, el secretari d’Ocupació i Relacions Laborals ha lamentat que durant la seva visita a Flix no hagi pogut reunir-se amb l’empresa Ercros, que ha al·legat motius d’agenda, per presentar-li la proposta del Govern de la Generalitat.