INDÚSTRIA

Gas Gas fa una ampliació de capital amb un grup inversor internacional i preveu invertir 9 milions d'euros per fer créixer l'empresa

query_builder   27 febrer 2013 10:53

event_note Nota de premsa

INDÚSTRIA

Gas Gas fa una ampliació de capital amb un grup inversor internacional i preveu invertir 9 milions d'euros per fer créixer l'empresa

 

  • La direcció general de Gas Gas i el grup inversor han tancat un acord de compra de les accions de Vector Capital, societat de capital risc de Banca Mare Nostrum que fins ara controlava el 70% de l’empresa gironina.
 
  • L’acord va acompanyat de la inversió de 9 milions d’euros en els pròxims dos anys per fer créixer la companyia amb el llançament de nous productes i l’expansió a mercats estrangers.
 
  • La Generalitat de Catalunya, a través de la Direcció General d’Indústria, ha donat suport a la direcció de Gas Gas per a la cerca de la firma inversora.
 
L’empresa catalana Gas Gas Motos ha realitzat una ampliació de capital a través d’un grup inversor internacional, una operació que  consolida el pla de desenvolupament de l’empresa iniciat l’any 2008 i que assegura l’estabilitat de la companyia.
 
La direcció general de Gas Gas i el grup inversor han acordat la compra de les accions de Vector Capital, societat de capital risc de Banca Mare Nostrum que fins ara controlava el 70% de l’empresa gironina. L’acord es formalitzarà en les pròximes setmanes.
 
La Generalitat de Catalunya, a través de la Direcció General d’Indústria (DGI), ha acompanyat l’equip directiu de Gas Gas durant tot el procés per a la cerca d’una firma inversora.
 
L’operació de compra de les accions va acompanyada d’una inversió de 9 milions d’euros en els pròxims dos anys per part dels nous inversors i de la direcció de Gas Gas, amb l’objectiu d’implementar el pla estratègic 2013-2015 de l’empresa. El pla es centrarà en el desenvolupament d’una nova gamma de productes i en el creixement als mercats estrangers.
 
Gas Gas ha tancat l’exercici 2012 amb una xifra de negoci propera als 40 milions d’euros, un volum similar al de l’exercici anterior. L’empresa preveu créixer en els propers tres anys gràcies a l’ampliació de producte.
 
Des del Departament d’Empresa i Ocupació, la DGI té la funció d’enfortir el teixit empresarial català. En un moment de contracció econòmica com l’actual, s’han posat en marxa mecanismes per impulsar l’èxit de companyies que són grans actius per a Catalunya.
 
Un altre dels objectius fixats pels nous accionistes és enfortir el servei de postvenda, la imatge de la marca i les relacions amb el client final per consolidar així la posició de Gas Gas al sector offroad.

Com a part de l'estratègia de la companyia, no es descarten futures adquisicions per ajudar al creixement de Gas Gas en els propers anys.