El Departament d'Agricultura atorga 264.429,09 euros en concepte de la convocatòria 2012 dels ajuts per a incentivar la recerca aplicada en matèria de producció agroalimentària

query_builder   27 febrer 2013 10:56

event_note Nota de premsa

El Departament d'Agricultura atorga 264.429,09 euros en concepte de la convocatòria 2012 dels ajuts per a incentivar la recerca aplicada en matèria de producció agroalimentària

 
 
El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) ha resolt la convocatòria 2012 dels ajuts per a incentivar la recerca en matèria de producció agroalimentària, per un import de 264.429,09 euros.
 
L’objectiu de la convocatòria és generar el coneixement necessari per a desenvolupar noves tècniques de producció agroalimentària, tant en l’àmbit específic de la producció agroalimentària ecològica, com en altres àmbits, més generals, de sistemes de producció agroalimentària.
 
Els beneficiaris d’aquests ajuts són els equips de recerca de les universitats, o dels centres de recerca públics i privats de Catalunya, sense ànim de lucre, que tinguin com a activitat principal la recerca i els centres tecnològics i/o centres de la xarxa TECNIO que compleixin els requisits de la convocatòria.
 
Els àmbits de recerca aplicada en matèria de producció agroalimentària ecològica, contemplats en la convocatòria, són la sanitat vegetal i animal, la gestió del sòl, adobat i fertilització i pràctiques de conreu, el maneig de la vegetació espontània en les zones de conreu, el desenvolupament de pràctiques aqüícoles ecològiques adaptades a l’entorn, l’alimentació, instal·lacions i pràctiques pecuàries, l’anàlisi i millora de les qualitats diferencials del sistema de producció agroalimentària ecològica, la selecció i millora de varietats adaptades al sistema de producció agrària ecològica, especialment de varietats locals de Catalunya, l’anàlisi econòmica i/o social de les activitats agroalimentàries ecològiques. En aquests àmbits s’han aprovat 8 expedients per un ajut global de 100.000 euros.
 
Quant a la recerca aplicada en altres àmbits de producció agroalimentària, els ajuts contemplats en la convocatòria es corresponien a treballs en mètodes alternatius a la lluita química de control de plagues i malalties en agricultura, gestió eficient de l’aigua de reg, i mesures de mitigació dels efectes del canvi climàtic. En aquests àmbits, s’ha aprovat 12 expedients amb un ajut total de 164.429,09 euros.
 
La convocatòria ha estat gestionada per l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR), d’acord amb el conveni establert entre el DAAM i aquest organisme.