Una delegació d'empresaris marroquins visita Catalunya

L'objectiu és cercar oportunitats de negoci

query_builder   28 febrer 2013 10:39

event_note Nota de premsa

Una delegació d'empresaris marroquins visita Catalunya

L'objectiu és cercar oportunitats de negoci

Moment de la trobada
Moment de la trobada
Una delegació d’empresaris marroquins s’ha desplaçat a Catalunya per mantenir diverses trobades de treball amb l’objectiu de cercar oportunitats de negoci.
 
Els representants marroquins s’han reunit aquest matí amb el conseller executiu de l’empresa pública Promotora d’Exportacions Catalanes (PRODECA), Jordi Bort, i amb representants del sector carni de Catalunya.
 
Aquesta missió comercial és fruit del viatge institucional que l’any passat va realitzar el conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, al Marroc amb un conjunt de 23 empreses del sector agroalimentari català i presidit pel president de la Generalitat, Artur Mas.
 
 
Catalunya i el Marroc cooperen en matèria agroalimentària
 
L’any passat, el conseller Pelegrí va subscriure un acord en cooperació agroalimentària per al període 2012-2016. Aquest acord se centra en quatre punts bàsics. D’una banda, cooperar en la racionalització dels sistemes d’irrigació i en el desenvolupament de la col·laboració pública i privada en la gestió de l’aigua de reg. D’altra banda, donar suport tècnic en la producció, la valoració, la promoció i la certificació dels productes de la terra; donar suport, també, a la formació professional i tècnica, en el marc del Consell Agrícola Marroquí i de la transferència de tecnologia als agricultors; cooperar en la millora de les accions d’investigació agrícola i finalment, donar suport a la millora de l’eficàcia en la gestió dels recursos de l’Administració.
 
De fet aquest acord es va signar gràcies als bons resultats obtinguts en programes precedents, que han permès un augment dels intercanvis econòmics i comercials en l’àmbit agrícola i agroalimentari, i el desenvolupament d’iniciatives d’inversió del sector privat català al Marroc.
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat  i twitter.com/agricultura.cat.
 

1  

Imatges

Moment de la trobada

Moment de la trobada 5091