El delegat del Govern, Jordi Moltó, fa una visita territorial a Viladrau

query_builder   28 febrer 2013 17:53

event_note Nota de premsa

El delegat del Govern, Jordi Moltó, fa una visita territorial a Viladrau

 
El delegat del Govern a la Catalunya Central, Jordi Moltó, ha fet una visita institucional de caire territorial a Viladrau. A l’Ajuntament ha estat rebut pel seu alcalde, Francesc Xavier  Bellvehí. Fa un any aproximadament, el delegat va fer la seva primera visita institucional al municipi per tal de fer-se’n càrrec de la problemàtica que des del consistori li van fer avinent. A la reunió també han assistit els regidors Jaume Tordera, Ricard Argenter, Josep M. Vinyeta i Míriam Clopés.
 
Novament, el Delegat gestionarà els temes que li ha traslladat l’Alcalde i que són de caire econòmic bàsicament. Així s’ha parlat del finançament pendent, de  la necessitat de fer més àgil el procés de cobrament tot i ser conscients dels efectes de la crisi generalitzada que repercuteix a les finances municipals.
S’ha tractat de la possible execució de les obres del PUOSC 2012. En aquest sentit, l’equip de govern de l’Ajuntament Viladrau té la previsió de reformar la plaça Major. La proposta guanyadora del procés de participació ciutadana que es va fer s’haurà de fer per fases. Per afrontar aquest projecte, l’Ajuntament disposa d’un ajut del PUOSC. Finalment s’ha demanat un canvi de destinació però encara falta part del finançament.
 
Viladrau té al voltant d'un miler d'habitants a l'hivern, que quasi bé es tripliquen a l'estiu. Una part important del seu terme és dins del Parc Natural del Montseny i les zones d’influència, decretat el 20 de febrer de 1987 per la Generalitat de Catalunya per tal d’aconseguir-ne la conservació d’una manera compatible amb l’aprofitament ordenat dels seus recursos.
 
Actualment l’economia es basa sobretot en el turisme i també en l’explotació de l’aigua i  planters d’avets. L’economia tradicional basada en l’explotació dels boscos, en els petits conreus de patates i mongetes i en la ramaderia ha quedat desplaçada a un segon segon terme.