Metges de família es formen en cardiologia amb els especialistes de l'Hospital Joan XXIII

query_builder   28 febrer 2013 19:01

event_note Nota de premsa

Metges de família es formen en cardiologia amb els especialistes de l'Hospital Joan XXIII

 
El treball pretén ajudar a consolidar el projecte d'expertesa clínica i l'increment de la resolució de processos en l’àmbit de l’atenció primària.
 
Aquest mes de febrer, diversos professionals dels equips d'atenció primària de Torreforta-la Granja, Jaume I, Salou i Constantí han iniciat un cicle d’estades formatives i de col·laboració al Servei de Cardiologia de l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona. El treball, anomenat Projecte d'atenció integrada en patologia cardiovascular, pretén ajudar a consolidar el projecte d'expertesa clínica i l'augment de la resolució de processos en l’atenció primària.
 
A més, aquesta iniciativa conjunta entre l’atenció primària i l’especialitzada de l’ICS Camp de Tarragona permet configurar un marc de treball en xarxa amb l'objectiu principal d'optimitzar la relació entre els professionals en el camp de la cardiologia per mitjà d’un programa personalitzat i intensiu de formació continuada.
 
Quatre metges d'atenció primària, amb interès en patologia cardiovascular, treballen un dia sencer al Servei de Cardiologia del Joan XXIII, on reben formació en aquesta especialitat, coneixen els diferents dispositius assistencials d'atenció cardiològica i els circuits d'atenció al pacient, i milloren les relacions personals entre els facultatius dels diferents àmbits.
 
El projecte planteja organitzar un total de quatre estades per any, una per trimestre, oferint una visió integral del Servei de Cardiologia i garantint la rotació de 16 metges de família pel Servei durant aquest termini.
 
Aquest projecte de col·laboració entre l'Atenció Primària de l'ICS Camp de Tarragona i l'Hospital Universitari Joan XXIII és fruit dels instruments de relació i del treball en el context de les rutes clíniques assistencials, i està previst que es dugui a la pràctica durant aquest mateix any amb altres especialitats hospitalàries.
 
 
 
Tarragona, 28 de febrer de 2013