Protecció Civil de la Generalitat: incidències a causa de les pluges, onatge i fort vent (08.00h)

query_builder   1 març 2013 08:58

event_note Nota de premsa

Protecció Civil de la Generalitat: incidències a causa de les pluges, onatge i fort vent (08.00h)

  • Es manté l’alerta del pla INUNCAT per la mala mar i pluges importants fins la propera mitjanit. Les ones poden superar els 4 m durant tot el dia i cal extremar la precaució
  •  El pla PROCICAT està en prealerta per la previsió de forts vents fins la propera nit i del Pla NEUCAT per possibles nevades a nord i sud del país i acumulació de gruixos de 20 cm a cotes altes
 
                                                          
Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) manté en fase d’alerta el pla especial per Inundacions a Catalunya INUNCAT per la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) de pluges sostingudes (amb pluja intensa i tempesta) fins la propera mitjanit, amb possibles acumulacions de més de 100 l/m2 en 24 hores, que se sumen al plogut ahir, i del fort onatge a tot el litoral català, amb onades que poden superar els 4 m (mar brava).
 
Protecció Civil també manté en prealerta el pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT per forts vents i el pla especial per Nevades a Catalunya NEUCAT.
 
El telèfon d’emergències 112 ha rebut 237 trucades relacionades amb l’episodi de pluja i forts vents des d’ahir (13.00 h) fins avui divendres (08.00 h). La majoria d’aquestes s’han fet des del Barcelonès (90 trucades), Baix Llobregat (51) i Garraf (20). Sobretot, han estat trucades causades per risc estructural exterior, risc de caiguda de tendals, antenes, uralites, etc. per obstacles a la calçada.
 
 
Els Bombers de la Generalitat han rebut, des de les 22.00 h d’ahir fins a les 08.00 d’aquest matí, 45 avisos per l’episodi de pluja i vent, cap de destacat. La majoria per branques caigudes i acumulacions d’aigua. Per Regions d’Emergències, els avisos han estat: 13 a la Metropolitana Nord; un a la de Tarragona; 2 a la Centre; 27 avisos a la Metropolitana Sud (5 a L’Hospitalet i 11 al Baix Llobregat); i 2 a la de Terres de l’Ebre.
 
Els Bombers de l’Ajuntament de Barcelona han realitzat més de 30 serveis relacionats amb pluja i vent, cap d’elles destacable. La majoria per branques caigudes i acumulacions d’aigua.
 
A més, els Serveis Socials de l'Ajuntament de Barcelona han allotjat aquesta nit 120 persones en el marc de l'Operació Fred, que es va activar divendres passat i continuarà actiu fins a la recuperació de les temperatures.
 
En aquests moments, els municipis de Barcelona, Rubí, Sant Cugat del Vallès, Terrassa, Cardedeu i Setcases tenen els seus Plans d’Actuació Municipal activats (en alerta o prealerta) per vent i pluja
 
Segons informacions del SMC, les ratxes més fortes de vent es van produir ahir. Es van registrar 83 km /h a Barcelona (observatori Fabra), Torredembarra i la Coma i la Pedra. Les ratxes més fortes registrades aquesta matinada han estat els 75 km / h a Barcelona (observatori Fabra) i la Coma i la Pedra.
 
Pel que fa a les acumulacions de pluja, Ulldecona ha recollit 136,7 l/m2, Alcanar 116 l/m2, Mas de Barberans 99 l/m2 i Barcelona (barri del Raval) 27,1 l/m2.
 
Els trens circulen amb velocitat més reduïda de l’habitual entre les estacions de Mataró i Vilassar de Mar a causa del fort onatge.
 
El Servei Català de Trànsit informa que, a conseqüència de bassals a la via, hi ha un carril tallat a la C-245 a Sant Boi de Llobregat en sentit Cornellà que provoca mig quilòmetre de cua. La circulació és més complicada per l’episodi de vent i pluja i es demana molta precaució en la conducció.
 
A Prades, hores d’ara hi ha 165 abonats sense llum.
 
Pel que fa a l'episodi de neu, s’ha suspès el transport escolar a Terres de l’Ebrea:
  • Horta de Sant Joan: afecta 42 alumnes
  • Arnes: afecta 5 alumnes
 
 
A més, Protecció Civil de la Generalitat, a través del Centre de Coordinació d’Emergències de Catalunya CECAT, manté el contacte amb els serveis municipals per detectar possibles incidències significatives que requereixin accions de suport.