Conveni per al desenvolupament econòmic de l'espai agrari de la comarca del Baix Llobregat

L'acord l'han signat aquest matí el conseller Pelegrí i el president del Consell Comarcal del Baix Llobregat, Joaquim Balsera

query_builder   1 març 2013 12:29

event_note Nota de premsa

Conveni per al desenvolupament econòmic de l'espai agrari de la comarca del Baix Llobregat

L'acord l'han signat aquest matí el conseller Pelegrí i el president del Consell Comarcal del Baix Llobregat, Joaquim Balsera

 
L’objectiu és promoure els productes locals de la zona, en el marc del Decret  sobre venda de proximitat que ha impulsat el Departament d’Agricultura
Un moment de l'acte
Un moment de l'acte
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, i el president del Consell Comarcal del Baix Llobregat, Joaquim Balsera, han signat aquest matí, als Serveis Centrals del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) a Barcelona, un conveni de col·laboració per al desenvolupament econòmic de l’espai agrari de la comarca del Baix Llobregat, per tal de promoure els productes locals de la zona, en el marc del Decret sobre venda de proximitat que ha impulsat el Departament d’Agricultura.
 
El propòsit del conveni és l’elaboració d’un programa de desenvolupament de l’agricultura periurbana del conjunt del Baix Llobregat, que estableixi les línies estratègiques i objectius específics a treballar conjuntament entre el Consell Comarcal i el DAAM, i la posterior actuació dinamitzadora concertada entre ambdues administracions.
 
Aquest treball tindrà en especial consideració el caràcter periurbà dels diferents territoris i produccions agrícoles del Baix Llobregat, i per tant la interrelació de l’activitat agrícola amb el seu entorn.
 
D’altra banda, el foment de la modernització de les explotacions, la valoració de les produccions i l’accés al mercat de proximitat seran objectius prioritaris de l’acció dinamitzadora..
 
S’ha de tenir en compte que l’agricultura del Baix Llobregat, per la seva ubicació dins del conjunt metropolità, té un mercat caràcter periurbà, de manera que els condicionants a l’activitat agrícola propis dels territoris periurbans hi són presents de manera molt accentuada i afecten la viabilitat de les empreses agrícoles.
 
Tot i la problemàtica periurbana de l’agricultura del Baix Llobregat, la seva ubicació dins del gran mercat de l’àrea metropolitana de Barcelona és, alhora, una font d’oportunitats per accedir de manera directa als consumidors finals, o perquè aquests consumidors tinguin un coneixement que els faci valorar més el productes. Es tracta, doncs, d’aprofitar les possibilitats de la renda de situació.
 
L’agricultura a la comarca presenta una diversitat de cultius segons el medi que els acull: horta i fruiters de regadiu al delta i la vall baixa, que és la zona productiva més rellevant; cirerers a les muntanyes de la serralada litoral; vinya i fruiters  de secà a la depressió prelitoral, i olivera a les muntanyes del peu de Montserrat. Aquesta agricultura diversa té una llarga tradició en cadascuna de les zones i cultius.
 
 

1  

Imatges

Acte de la signatura

Acte de la signatura 3508