100 anys de la Fundació Molí de l'Oli d'Olesa de Montserrat

Domènec Vila insta a posar en valor la qualitat i varietat de l'oli català

query_builder   3 març 2013 15:27

event_note Nota de premsa

100 anys de la Fundació Molí de l'Oli d'Olesa de Montserrat

Domènec Vila insta a posar en valor la qualitat i varietat de l'oli català

 
El director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), Domènec Vila, ha presidit, avui diumenge, la commemoració del centenari de la Fundació Molí de l’Oli d’Olesa de Montserrat.
 
Vila s’ha congratulat d’aquesta efemèride i del fet que hagi coincidit amb una bona temporada de collita d’oli a la zona, tant en quantitat com en qualitat de la producció, gràcies a les pluges registrades els mesos de juliol i agost, i a una climatologia favorable de setembre i octubre, sense obviar l’esforç i la dedicació de tots aquells productors que durant mesos es dediquen a mantenir en bon estat vinyes i oliveres, i a lluitar contra les plagues que altres anys han danyat la collita. “Cent anys no és només això, una efemèride, sinó tot el que aquesta llarga trajectòria implica; sou sinònim de grandesa, de vincle al territori, de tradició i innovació, i per suposat de qualitat, d’experiència, de solera, d’haver esdevingut un referent, una mostra del potencial del sector a Catalunya”, ha remarcat, fent palès alhora que cal potenciar la producció d'oli com a opció de futur també per a joves.
 
En aquest punt, el director general ha incidit en què l’oli és un producte excel·lent i dinamitzador econòmic, “un dels millors ambaixadors que podríem tenir, perquè tenim un dels olis més bons del món, però ens cal anar a més, fer-ne pedagogia, i educar més paladars per a valorar i apreciar aquest producte, la seva qualitat, varietat, origen, i singularitat, en definitiva. Tenim un oli que és un motor dinamitzador del nostre territori i de creació d’oportunitats, i que encara té molt recorregut; per això cal apostar pel relleu generacional, l’emprenedoria, per a enfortir l’estructura del nostre món cooperatiu i ser més competitius, i aquesta és una feina de futur, que ha d’anar de la mà de l’aposta també per promocionar més la fusió de l’oli i el turisme, conscients que tenim un patrimoni únic, d’apostar també per la producció local, aprofitant al màxim el nou Decret de Proximitat que hem aprovat recentment. Cal continuar treballant per la diferenciació, esforçar-nos per donar un producte de qualitat, fer créixer encara més la percepció dels nostres olis, conscients de l’excel·lència de la producció oleícola a Catalunya”, ha conclòs.
 
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i twitter.com/agriculturacat