TURISME

El Departament d'Empresa i Ocupació crea el distintiu d'especialitat "hotel gastronòmic"

query_builder   3 març 2013 11:00

event_note Nota de premsa

TURISME

El Departament d'Empresa i Ocupació crea el distintiu d'especialitat "hotel gastronòmic"

 
·        Els allotjaments de petit format -menys de 50 habitacions- que compleixin amb les característiques de l’especialitat poden acollir-se voluntàriament al nou distintiu.
 
·        Entre els requeriments per disposar de l’especialitat destaca comptar amb una oferta gastronòmica representativa de la cuina catalana elaborada amb productes de proximitat.
 
·        La distinció pretén posicionar en el mercat una proposta turística singular i de qualitat que es basa en l’autenticitat del seu producte i l’arrelament de l’oferta al territori
 
El Departament d’Empresa i Ocupació, a través de la Direcció General de Turisme, ha publicat els requisits tècnics per aquells establiments d’allotjament de petit format –menys de 50 habitacions– que es vulguin acollir al distintiu d’especialitat gastronòmica. L’objectiu de l’especialitat és posicionar en el mercat una oferta turística singular, d’alt valor afegit, que combina l’allotjament confortable amb una oferta gastronòmica de cuina catalana arrelada en el territori.
 
Els criteris que han de complir els establiments d’allotjament que voluntàriament es vulguin acollir al distintiu garanteixen l’autenticitat i identitat del producte. L’oferta gastronòmica ha de basar-se en una representació de plats de cuina catalana elaborats amb productes de proximitat, de Denominacions d’Origen Protegides i d’Indicació Geogràfica Protegida.
 
El nostre territori està format per una bona base de petits hotels i hostals que ofereixen el binomi allotjament i gastronomia amb uns estàndards de qualitat molt característic de la nostra singularitat com a destinació. Aquests establiments estan generalment molt vinculats al territori i també als productes de la terra. Aquesta especialitat ajudarà a identificar-los i a posicionar-los entre el públic com una proposta turística singular i de qualitat que es basa en l’autenticitat del seu producte. 
 
La Direcció General de Turisme ha treballat la creació d’aquesta especialitat, que complementa la seva labor de suport al turisme interior, de la mà de dues entitats de referència a Catalunya en aquest àmbit com són l’Associació Fondes de Catalunya i l’Institut Català de la Cuina. 
 
El procés d'obtenció de l'especialitat gastronòmica s'inicia presentant la sol·licitud de l'establiment hoteler, degudament inscrit al Registre de Turisme de Catalunya, davant l'Oficina de Gestió Empresarial.