El conseller de Cultura i l'alcalde de Sant Jaume d'Enveja inauguren la nova Biblioteca 'Francesc Balagué' de Sant Jaume d'Enveja

query_builder   2 març 2013 13:07

event_note Nota de premsa

El conseller de Cultura i l'alcalde de Sant Jaume d'Enveja inauguren la nova Biblioteca 'Francesc Balagué' de Sant Jaume d'Enveja

 
  • Amb la posada en marxa del nou equipament, Sant Jaume d’Enveja disposa per primer cop d’una biblioteca al municipi
 
  • La inversió ha estat d’1.395.419 €, 684.653 € procedents de la Generalitat i 710.766 € de l’Ajuntament de Sant Jaume d’Enveja
El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, i l’alcalde de Sant Jaume d’Enveja, Joan Castor Gonell, han inaugurat avui la nova Biblioteca Francesc Balaguer de Sant Jaume d’Enveja. A l’acte també hi han participat el director general d’Arxius, Biblioteques, Museus i Patrimoni, Joan Pluma; un dels fills de Francesc Balagué, Diego Balagué, i el regidor de Cultura de Sant Jaume d’Enveja, Joan Salvador Balagué, que és nét de Francesc Balagué.
 
Amb la posada en marxa del nou equipament Sant Jaume d’Enveja disposa per primer cop d’una biblioteca al municipi. L’equipament rep el nom en homenatge al poeta popular Francesc Balagué i Beltri, dit popularment Boca de Bou, que va destacar en el camp de les glosses populars improvisades.
 
La biblioteca s’ubica en un edifici nou, projectat per Josep Lluís Millán, que té una superfície útil de 559 m2.  Compta amb una àrea infantil, àrea de publicacions periòdiques, sala multimèdia, fons general, sala d’estudi, sala polivalent i una àrea de treball intern. A més del servei d’informació i préstec, disposa d’accés públic a internet, i zona wi-fi.
 
La biblioteca compta amb un fons de 10.585 volums, 2.375 audiovisuals i 44 subscripcions a revistes i 2 diaris. El nou edifici també integra el Punt d’Informació Juvenil i el Telecentre que ja estaven en funcionament al municipi i que ara es traslladaran a aquest nou equipament.
 
La inversió total per a la construcció i equipament de la Biblioteca Francesc Balagué ha estat d’1.395.419 €. La Generalitat ha fet una aportació total de 684.653 €, dels quals 604.912 € corresponen al Departament de Cultura a través del Programa Específic de Biblioteques (PEB) i 79.741 € al Departament de Governació a través del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC). Per la seva banda, l’Ajuntament de Sant Jaume d’Enveja hi ha aportat 710.766 €.
 
La Biblioteca Francesc Balagué és l’equipament número 364 del Sistema de Lectura Pública de Catalunya (SLPC) i rep el suport de la Central de Biblioteques de les Terres de l’Ebre.