El president a l'acte de cloenda de les Jornades

Artur Mas: "Catalunya té una oportunitat d'or per treure profit dels fons europeus en el camp de la innovació, la recerca i el coneixement"

query_builder   2 març 2013 17:27

event_note Nota de premsa

Artur Mas: "Catalunya té una oportunitat d'or per treure profit dels fons europeus en el camp de la innovació, la recerca i el coneixement"

  • El president adverteix en la cloenda de les Jornades Catalunya Futura que “caldrà fer deures de concentració, de dimensió i de punts de referència” en aquests camps
  • Artur Mas es mostra convençut que hi haurà més fons per a aquells que “s’espavilin millor i siguin més bons”
Fotografia de la cloenda de les Jornades
El president Mas ha clos les Jornades
 
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha advertit avui que Catalunya haurà de suplir tot allò que perdrà dels fons públics en l'àmbit de la recerca per l’aportació dels fons europeus. “Catalunya té una oportunitat d’or per treure’n profit”, tot i que ha assegurat  que “caldrà fer deures”.
 
En el decurs de la cloenda de les Jornades Catalunya Futura, que durant dos dies ha reunit a Poblet representants de les universitats i d'empreses d'arreu de Catalunya, el cap de l’Executiu s’ha mostrat convençut que alguns dels programes europeus d’innovació, recerca, especialització intel·ligent i coneixement, poden tenir dotacions econòmiques més significatives. Ha augurat que “n’hi pot haver més a Europa per a aquells que s’espavilin millor, que siguin millors i més bons” i ha afirmat que la feina feta en el decurs de les Jornades permetrà un cert avantatge competitiu a l’hora d’obtenir una part significativa d’aquests fons.
 
Artur Mas ha aprofitat també la seva intervenció per posar en relleu l’esforç suplementari que Catalunya ha realitzat des de fa més d’una dècada en el camp de la recerca i ha recordat que aquest va ser precursor en el conjunt del sud d’Europa. Ha reconegut que “el mapa de recerca a casa nostra ha fet un canvi significatiu i a millor”, però ha advertit que “tenim deures pendents de concentració, de dimensió, d’economies d’escala en aquest terreny i, finalment, de punts de referència que tinguin prou irradiació i prou solidesa per donar el servei que en aquests moments ens cal” .
 
Davant els màxims representants de les universitats i un grup destacat d’empresaris de Catalunya, el president ha reconegut que la “Declaració de Poblet”, que s’ha fet pública avui i recull els compromisos subscrits per la Plataforma Coneixement, Territori i Innovació, arriba “en un moment molt difícil, però també oportú, perquè quan les estretors i les dificultats són tan grans els canvis són més possibles”.
 
En aquest context, el cap de l’Executiu ha aprofitat la seva intervenció per fer palès l’esforç de col·laboració entre universitats, administracions públiques, centres de recerca i món empresarial. I ha ressaltat que “avui ens podem enorgullir com a país de tenir una sèrie de centres de referència que no tenen gaire a envejar a d’altres centres de referència a nivell mundial i a nivell europeu, més enllà de l’aportació de recursos per part de les administracions”.
 
En l’acte de cloenda, també hi han intervingut l’alcalde de Vimbodí i Poblet, Lluís Grau, i el president de l’Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP), Joan Sancho, que ha fet pública la Declaració de Poblet. També hi han estat presents el secretari d’Universitats i Recerca del Departament d’Economia i Coneixement, Antoni Castellà;  el president de PIMEC, Josep González; el director general de la Fundació La Caixa, Jaume Lanaspa, i la vicepresidenta de Foment de Treball Nacional, Carmen Mur.
 
Les Jornades han estat organitzades per la Plataforma Coneixement, Territori i Innovació (CTI) amb l’objectiu d’enfortir el desenvolupament econòmic i social de Catalunya i promoure la interacció i la cooperació estable entre el món empresarial, les universitats i les administracions públiques.
 
La Plataforma CTI és promoguda per l’Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP), la Petita i Mitjana Empresa de Catalunya (PIMEC), Foment del Treball Nacional i la Fundació La Caixa, amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya i d’un conjunt d’empreses radicades a Catalunya.
 

1  

Imatges

Fotografia de la cloenda de les Jornades

Fotografia de la cloenda de les Jornades 767