El president i la seva esposa a la inauguració de la Casa de Colònies

President Mas: "És molt important que retorni a Catalunya allò que aporta solidàriament a l'Estat"

query_builder   2 març 2013 15:02

event_note Nota de premsa

President Mas: "És molt important que retorni a Catalunya allò que aporta solidàriament a l'Estat"

  • Artur Mas assegura que Catalunya té els mateixos problemes de pobresa, exclusió i marginalitat que la resta del territori espanyol
  • El cap de l’Executiu ha inaugurat les obres de remodelació de la casa de colònies Artur Martorell de la Fundació Pere Tarrés
El president Mas durant l'acte inaugural
El president Mas i la seva esposa a la Casa de Colònies
 
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha reivindicat avui la necessitat que l’aportació que Catalunya fa al 0,7% de l’IRPF retorni a aquest territori ja que ha advertit que “a Catalunya hi ha els mateixos problemes de pobresa, d’exclusió i de marginalitat que hi pot haver a qualsevol lloc del conjunt de l’Estat espanyol”.
 
Des de Calafell (Baix Penedès), el cap de l’Executiu ha assegurat que “és molt important que d’una forma o d’una altra aquelles societats que tendeixen a aquesta solidaritat després tinguin el premi que els retorni allò que han posat en aquestes caselles”.
 
El president Mas s’ha referit també a la necessitat de promoure els valors cívics en uns moments com els actuals i, en aquest sentit, ha lloat la tasca de moltes entitats com la Fundació Pere Tarrés, que “amb una actitud d’energia positiva davant la duresa de les circumstàncies arrisca i tira endavant”.  “Si molta gent es posa fer coses també la nostra situació general tendirà a millorar, però si molta gent es queda encongida i aclaparada anirem tirant enrere i ara ens convé una actitud d’energia positiva”, ha afegit.
 
Aquestes afirmacions les ha fet el president durant l’acte inaugural que ha presidit per inaugurar les reformes de la casa de colònies Artur Martorell de la Fundació Pere Tarrés a Calafell.
 
Durant el recorregut que ha fet per les instal·lacions el cap de l’Executiu ha estat acompanyat de l’alcalde de Calafell, Joan Olivella; el president de la Fundació Pere Tarrés, Antoni Millet; la consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, i el delegat del Govern de la Generalitat a Tarragona, Joaquim Nin.
 
També han intervingut en l’acte inaugural el president de la Fundació Pere Tarrés; el director de la Fundació La Caixa, Jaume Lanaspa, i la secretària de Família i Infància del Govern central, Salomé Adroher.
 
Les obres que s’han realitzat a la casa de colònies Artur Martorell, inclouen una remodelació de les instal·lacions existents, que suposen un major nombre de sales d’activitats, una terrassa més àmplia, nous menjadors i una nova cuina, amb un augment del nombre de places de les 124 a les 266 actuals. El nou edifici construït disposa de dormitoris de 8 places i banys interiors que permetran obrir la casa de colònies a nous públics, com ara famílies.
 
El pressupost final de les obres és de 2,5 milions d’euros, que han estat finançats amb les aportacions de la Generalitat de Catalunya, el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat (a través de les aportacions del 0,7% de l’IRPF i de l’Imserso), de la Fundació ONCE, de la Fundació La Caixa així com de la pròpia Fundació Pere Tarrés, propietària de la casa.
 
La casa de colònies Artur Martorell va ser la primera casa de colònies construïda expressament per a aquesta finalitat a Catalunya. En els 45 anys d’història ha esdevingut un referent per al moviment de colònies i per a l’associacionisme català, acollint colònies, trobades i estades de cap de setmana de centenars de centres d’esplai, agrupaments escoltes, escoles, organitzacions de persones amb discapacitat, religioses, sindicals i, fins i tot, famílies.
 
La Fundació Pere Tarrés és una entitat no lucrativa d'acció social i educativa que va iniciar la seva activitat l’any 1957 en el marc de Càritas amb la finalitat de promoure l’educació en el lleure d’infants i adolescents. Amb el temps, la seva acció s’ha ampliat a altres àmbits de l’acció social com ara la formació, la recerca i la gestió. Actualment és l’entitat de lleure més gran de Catalunya, amb 227 centres d’esplai que apleguen 15.000 infants i 4.000 monitors.
 

1  

Imatges

Fotografia del president Mas i la seva esposa a la Casa de Colònies Artur Martorell

Fotografia del president Mas i la seva esposa a la Casa de Colònies Artur Martorell 1093