El Departament d'Agricultura impulsa el sector carni català

query_builder   4 març 2013 14:25

event_note Nota de premsa

El Departament d'Agricultura impulsa el sector carni català

 
El conseller Pelegrí inaugura, demà, el Congrés XIII AECOC de productes carnis i elaborats, que se celebra a Lleida
 
 
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, acompanyat del director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Domènec Vila, presidirà demà dimarts, 5 de març, a les 16:00 hores, la inauguració del XIII Congrés AECOC de productes carnis i elaborats i formalització de l’adhesió al Projecte contra el malbaratament alimentari, al Palau de Congressos ‘La Llotja’ de Lleida.
 
Aquest congrés, organitzat per l’associació de fabricants i distribuïdors AECOC, amb la col·laboració del Departament, a través de l’empresa pública Promotora d’Exportacions Catalanes (PRODECA), tindrà lloc fins dimecres, 6 de març, i té com a objectiu conèixer i afrontar amb èxit els reptes i els temes que preocupen el sector carni.

S’esdevé com a punt de trobada i relació entre els diferents agents de la cadena de valor càrnia, en un marc en què es podrà conèixer com evoluciona el mercat de carnis i derivats, així com el comportament del consumidor i els seus hàbits de compra, pel que comptarà amb màxims responsables de destacades empreses que compartiran la seva visió del mercat, així com les palanques de què es disposa per a créixer.
 
Així mateix, demà dimarts s’ha organitzat un sopar per als congressistes, en el qual, entre d’altres, es podrà degustar productes amb distintiu de qualitat cedits per la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Llonganissa de Vic, per la IGP Vedella dels Pirineus, i El Nostre Corder.
 
Empreses participants:
 
Carns Catalana-Pallejà SA | ramaderia i indústria càrnica de boví i oví | Barcelona
Consell Regulador de la IGP Llonganissa de Vic | llonganissa | Vic (Osona)
El Nostre Corder | corder amb marca Q | Alfarràs (Segrià)
Frigoríficos Costa Brava SA | carn de porcí |  de Riudellots de la Selva (Selva)
Mafriseu SA | carn fresca de boví, equí, oví i porcí, elaborats frescos cuits i curats ecològic | La Seu d’Urgell (Alt Urgell)
Provedella | carnis | Barcelona
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i twitter.com/agricultura.cat.