Protecció Civil de la Generalitat activa l'alerta del pla Inuncat per l'acumulació de pluges prevista a partir d'aquesta nit especialment a comarques del Pirineu Oriental

query_builder   4 març 2013 18:38

event_note Nota de premsa

Protecció Civil de la Generalitat activa l'alerta del pla Inuncat per l'acumulació de pluges prevista a partir d'aquesta nit especialment a comarques del Pirineu Oriental

 
  • Les comarques de l’Alt Empordà, la Garrotxa i el Ripollès és on es preveu major acumulació

 

  • Protecció Civil també manté un avís per fort vent a les cotes altes de les comarques de Pirineu Occidental

 

  • A les comarques de l’Alt i Baix Empordà, Maresme i Selva, hi haurà fort onatge aquesta matinada, amb la qual cosa es recomana abstenir-se d’anar a veure com trenquen les onades
 
 
Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha activat aquesta tarda la fase d’alerta del pla especial per Inundacions a Catalunya INUNCAT arran de la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) d’acumulacions significatives de pluja al quadrat nord-est i especialment a les comarques de l’Alt Empordà, la Garrotxa i el Ripollès a partir d’aquesta nit (superant els 100 litres/m2 en un període de 24 hores). A partir d’aquesta nit també estan previstes pluges intenses (20 litres/m2 en 30 minuts) tot i que amb menor probabilitat, a tot el litoral i prelitoral i concentrant-se al quadrant nord-est des del matí de demà i fins a la tarda-nit. A banda, es preveu també mal estat de la mar, amb onades que poden superar els 2,5 metres a l’Empordà.
 
Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), aquesta matinada les pluges es concentraran principalment al sud de Catalunya, i a partir d’aquesta hora s’aniran estenent cap a tot el litoral i prelitoral central i comarques de Girona.
 
D’altra banda, a les comarques de la Catalunya Central, nord de Barcelona i comarques de Girona, amb més probabilitat al Ripollès, Garrotxa i Alt Empordà, es podrien acumular, segons el SMC, més de 100 litres/m2 en 24 hores.
 
 
Vent i estat de la mar
 
Aquesta matinada, el fort onatge afectarà les comarques de l’Alt i Baix Empordà, Maresme i Selva, amb onades que podran superar els 2,5 metres d’alçada, tot i que amb moderada probabilitat. A partir de demà al matí, el fort onatge es restringirà només a les comarques de l’Empordà.
 
Pel que fa al vent, es manté un avís del pla Procicat, ja que el vent bufarà amb força a partir d’aquesta nit i fins demà al migdia a totes les comarques de l’Alt Pirineu i Aran i a les comarques del nord de la Catalunya Central. Les ratxes màximes (més de 90 km/h) seran més probables a les cotes més altes i a la resta de cotes la probabilitat serà inferior.
 
 
Cal estar atent a l’evolució de la previsió i demà al matí informar-se de les possibles afectacions a la xarxa viària a les comarques afectades per la pluja. Podeu seguir el twitter del Servei Català de Trànsit @transit i el de Protecció Civil de la Generalitat @emergenciescat.
 
Des del Centre de Coordinació d’Emergències de Catalunya CECAT, Protecció Civil de la Generalitat  ja s’ha informat als Ajuntaments afectats de la situació per tal que prenguin les mesures preventives adients.