President

President Mas: "L'expedient que han obert al fiscal superior de Catalunya és un exemple de males pràctiques d'un Estat poc democràtic"

query_builder   4 març 2013 21:59

event_note Nota de premsa

President Mas: "L'expedient que han obert al fiscal superior de Catalunya és un exemple de males pràctiques d'un Estat poc democràtic"

  • El cap de l’Executiu afirma que “cal plantar cara, amb tota la fermesa que calgui” a aquestes accions “per protegir-nos com a país i el nostre futur”
  • Artur Mas ha lliurat aquest vespre els Premis a la millor pràctica de les administracions públiques
 
Lliurament dels Premis a la millor pràctica de l'administració
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha denunciat aquest vespre “com un  exemple de males pràctiques d’un Estat amb un sentit poc democràtic” l’expedient obert al fiscal general de Catalunya, Martín Rodríguez Sol, per les seves declaracions sobre el dret a decidir. Per això, el cap de l’Executiu ha afirmat “que cal plantar cara, amb tota la fermesa que calgui”  a accions com aquestes “per protegir-nos com a país, protegir la democràcia i el nostre futur”.
 
Artur Mas ha denunciat aquesta acció del Govern espanyol i l’ha posat com a exemple de mala praxi, en el decurs de l’acte de lliurament dels Premis a la millor pràctica de les administracions públiques, que s’ha celebrat aquest vespre al Palau de la Generalitat.
 
El cap del Govern ha qualificat Rodríguez Sol, “de bon professional, amb anys de trajectòria professional reconeguda i amb un bon tarannà” i ha criticat que se’l vulgui culpabilitzar per “aplicar el sentit comú i democràtic al dir que qualsevol poble hauria de poder expressar-se sobre el seu futur dins la legalitat”. I en aquest sentit, s’ha qüestionat “com pot passar que un general amenaci amb la intervenció de l’exèrcit i no passi res, i a un fiscal, per aplicar el sentit comú, se li obri un expedient que pot acabar en la seva destitució”.
 
 
“Tenim l’obligació de repensar el país”
 
En un altre moment de la seva intervenció i referint-se a les bones pràctiques dins les administracions, el president ha assegurat que “tot i que ens falten instruments, tenim l’obligació i l’oportunitat de repensar el país i una manera de contribuir-hi és que les administracions tinguin coratge per canviar l’ordre de les coses”.
 
En aquest sentit, Artur Mas ha afirmat que “les bones pràctiques dins les administracions són fonamentals com a factor de competitivitat” i també “com una manera de distingir-nos”. “A més de la llengua, la cultura i les institucions, part de la nostra identitat és la nostra manera de fer les coses, ens hem de distingir per la nostra qualitat i no sempre l’hem entès així”, ha remarcat.
 
El president Mas ha explicat que les lleis òmnibus elaborades pel Govern s’emmarquen en aquesta línia d’agilitzar i desburocratitzar les administracions, però ha assegurat “que encara ens vam quedar curts”; per això, ha anunciat que el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, present en l’acte de lliurament dels Premis, té l’encàrrec de plantejar més mesures en aquesta línia. El cap de l’Executiu s’ha congratulat que els guardons lliurats avui premiïn “exemples reals, implantats, amb resultats mesurables”, i ha expressat el seu desig que “bones pràctiques com aquestes vagin quallant i estenent-se”.
 
 
Primera edició dels Premis
 
El president de la Generalitat ha lliurat aquest vespre la primera edició dels Premis a la millor pràctica de les administracions públiques per a la reducció de càrregues administratives a les empreses, que atorga el Govern de la Generalitat. El Premi consta de dos àmbits d’aplicació: el de l’Administració de la Generalitat de Catalunya i entitats públiques que en depenen, i el de l’Administració local i entitats públiques que en depenen.
 
En aquesta primera edició dels Premis ha estat guardonat en l’àmbit de l’Administració de la Generalitat, el projecte presentat pel Departament de Salut, per mitjà de l’Institut Català d’Avaluacions Mèdiques i Sanitàries (ICAMS), i que porta per títol Petició de visita i avaluació a l’ICAMS. Aquest projecte ha suposat un nou model de coordinació i aliança amb altres administracions públiques totalment transparent, eficient, segur, i amb un estalvi de tasques i costos. El nou servei inclou la  tramitació electrònica de tot el procés que s’inicia en el moment de la citació a un ciutadà o ciutadana perquè el visiti l’ICAMS.
 
Pel que fa a l’àmbit local, el projecte guanyador és “Simplificació del tràmit de subvencions per a entitats que realitzin activitats i serveis sense ànim de lucre a Barcelona”, presentat per l’Ajuntament de Barcelona.
 
El jurat del Premi ha decidit també concedir una menció especial als projectes Simplificació de la gestió econòmica, e-factura i carpeta electrònica del proveïdor, presentat per l’Ajuntament de Sant Feliu, i Oficina d’atenció a l’empresa i a l’autònom (OAEA), presentat per l’Ajuntament de Sabadell.
 

1  

Imatges

Lliurament Premis a la millor pràctica en les administracions

Lliurament Premis a la millor pràctica en les administracions 653

1  

Vídeos

Vídeo íntegre de l'acte de lliurament de premis