Protecció Civil de la Generalitat: poques incidències a causa de les pluges (09:00 h)

query_builder   5 març 2013 09:19

event_note Nota de premsa

Protecció Civil de la Generalitat: poques incidències a causa de les pluges (09:00 h)

 
  • Protecció Civil manté activada l’alerta del pla INUNCAT per la previsió d’intensitat i acumulacions de pluges al nord-est de Catalunya i per fort onatge a l’Empordà
 
Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) manté activada la fase d’alerta del pla especial per Inundacions a Catalunya INUNCAT arran de la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) d’acumulacions significatives de pluja i per intensitat al quadrat nord–est del país. A banda, es preveu també mal estat de la mar, amb onades que poden superar els 2,5 metres a l’Empordà.
 
S’han detectat poques incidències:
A primera hora del matí, 3.600 abonats han patit incidències per subministrament elèctric a tot Catalunya, la majoria d’ells, a causa de la pluja. Per zones, els afectats són: 1.574 abonats a Bellpuig i 591 a Terrassa.
 
Segons ha informat l’SMC durant la nit s’han acumulat 72 l/m2 a Viladrau, 115 l/m2 a Massís dels Ports /1050 m) Roquetes, 49 l/m2 a Roquetes, 24,4  l/m2 a Vilafranca del Penedès i 68 l/ m2 a Espinelves. A la resta del territori avisat per l’afectació de pluges, s’han acumulat entre 10 i 50 l/m2.
 
El Servei Català de Trànsit informa que a causa d’esllavissades es troba tallada  en els dos sentits de la marxa la LV-2012 a Floresta (Garrigues).
 
Els Bombers de la Generalitat han rebut, des de primeres hores dels dia, una desena d’avisos relacionats amb l’episodi, sobretot centrats a les comarques del Sud de Catalunya per vies i embornals amb acumulació d’aigua, sense incidències.
 
Des del Centre de Coordinació d’Emergències de Catalunya CECAT, Protecció Civil de la Generalitat  ja s’ha informat als Ajuntaments afectats de la situació per tal que prenguin les mesures preventives adients.