La Delegació del Govern, l'Ajuntament i la Diputació organitzen a Girona un acte unitari per celebrar el Dia Internacional de les Dones

query_builder   5 març 2013 13:21

event_note Nota de premsa

La Delegació del Govern, l'Ajuntament i la Diputació organitzen a Girona un acte unitari per celebrar el Dia Internacional de les Dones

La Delegació del Govern de la Generalitat, l’Ajuntament de Girona i la Diputació de Girona han organitzat pel dia 8 de març un acte unitari per commemorar el Dia Internacional de les Dones. L’acte, que se celebrarà a l’Auditori Josep Irla de l’Edifici de la Generalitat a les 19 hores, consistirà en la lectura del Manifest Institucional, seguida de la conferència de la directora de redacció de la revista Enderrock, Helena Morén, que posarà de relleu l’empremta i el llegat musical de les dones en el món de la música a Catalunya. L’acte finalitzarà amb l’actuació musical de la jove cantant i músic de Torroella de Montgrí Rosa Pou.
 
La periodista Helena Morén visualitzarà en el seu parlament el gran salt quantitatiu i qualitatiu que han protagonitzat les dones en els darrers anys en el panorama musical. Precisament, la revista va començar l’any amb un número especial dedicat a  «25 veus de la cançó. Dones que canten». Es tracta d’una iniciativa per destacar les aportacions de les dones en el món de la cançó al nostre país amb motiu de l’Any de les Dones a la Cançó, que va comptar amb la col·laboració de l’Institut Català de les Dones. Precisament una de les cantants que surt al reportatge és Rosa Pou que, amb Sílvia Pérez Cruz són les dues artistes gironines que hi apareixen.
 
Precisament el dia abans de la commemoració del Dia Internacional de les Dones, Enderrock entregarà per primera vegada a Girona els Premis Enderrock 2013 en una gala que se celebrarà al Teatre Municipal de Girona.