Una vintena d'empreses participen a PRODECA en la presentació de les Jornades Export Xangai d'Alimentació i Begudes

query_builder   6 març 2013 14:27

event_note Nota de premsa

Una vintena d'empreses participen a PRODECA en la presentació de les Jornades Export Xangai d'Alimentació i Begudes

FOTO WEB
Un moment de la presentació d'avui.
 
 
L’aliança entre el sector financer, logístic, productiu i els organismes de promoció exterior públics i privats ofereix un valor afegit per a l’aterratge als lineals de distribució alimentària de Xangai
 
 
Una vintena d’empreses del sector de l’alimentació i les begudes han participat avui, 6 de març, en la presentació de les Jornades Export Xangai que s’ha celebrat a la seu de l’empresa pública Promotora d’exportacions Catalanes (PRODECA), del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), a Barcelona, i que ha comptat amb la participació del conseller delegat executiu de PRODECA, Jordi Bort.
 
Les Jornades Export Xangai d’Alimentació i Begudes tindran lloc entre el 3 i el 9 de maig a Xangai, coincidint amb la celebració de la fira Sial Xina, i pretenen desenvolupar una acció B2B Networking amb la participació de cadenes de supermercats, cadenes de distribució gourmet, distribuïdors i importadors. Les empreses catalanes que participin en aquesta actuació mantindran una agenda d’entrevistes a la ciutat xinesa, prèviament treballada per l’equip de consultoria.
 
Pel que fa al sector financer, i concretament el Banc Sabadell assessorarà les empreses en els riscos i perspectives del mercat, mitjans de pagament i finançament de les potencials exportacions al país asiàtic.
 
A més de l’acció B2B Networking, les empreses catalanes participaran en un itinerari de visites guiades a lineals de supermercats i botigues especialitzades de Xangai, amb l’objectiu de conèixer les tendències de consum, les presentacions, formats i etiquetatge dels productes similars, així com el posicionament de la competència.
 
Les Jornades Export Xangai, així com la presentació d’aquest matí, es duen a terme amb la col·laboració entre el Departament a través de PRODECA, la Cambra de Comerç de Barcelona, Minjoice Europe, Getting Contacts, Banc de Sabadell i Mercabarna, que han presentat un programa conjunt per a unificar esforços en una acció que pretén incrementar el comerç entre Xina i Catalunya en l’apartat agroalimentari.
 
Xina és el mercat més gran del món d’alimentació, amb prop de 800.000 milions d’euros l’any de negoci, i s’espera que creixi fins un 35% el 2015. Ha passat de ser un país productor a un país de consum. Des de l’any 2010, desprès de l’EXPO de Xangai, els productes catalans i espanyols guanyen posicions i conquereixen espai als supermercats, botigues gourmet, botigues especialitzades i franquícies.
 
  
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i twitter.com/agriculturacat.
 
 

1  

Fitxers adjunts

Un moment de la presentació.

Un moment de la presentació.
JPG | 392